Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zaselak Plavljani

Dva mjeseca nakon uvođenja vodovoda još uvijek nemaju vodu

plavljani (1)
Foto: Antun Petračić/VLM
1/3
26.09.2013.
u 16:31

U situaciji koja uzrokuje napetost u selu srpske nacionalnosti, danas su u bazen zaselka Plavljani dvije cisterne vode iz Petrinje dovezli i istočili dežurni smjene gradske Javne vatrogasne postrojbe

Odvojen i osamljen zaselak Plavljani u Jošavici, petrinjskoj Banovini, sa samo četiri kuće i pet starih ljudi u njemu, ni dva mjeseca od dovršenja novog vodovoda, još nema pitku vodu. U jednoj od kuća živi Nevenka Plavljanić, čiji sin, hrvatski branitelj srpske nacionalnosti Đuro Plavljanić, tvrdi da majka i rođaci susjedi oko nje vodovod nemaju zbog njegova dragovoljnog sudjelovanja u Domovinskom ratu.

Kaže da je svemu kriv predsjednik mjesnog odbora Mile Zubanovića, koji uzvraća da jarak za polaganje cijevi kroz taj zaselak trebaju iskopati sami vlasnici kuća. Đuro Plavljanić odgovara da im ne treba novi cjevovod nego samo priključak na njihovu dobru i ispravnu prijeratnu mrežu, što je posao vodoinstalatera od samo pola sata i trošak za dva ventila.

U situaciji koja uzrokuje napetost u selu srpske nacionalnosti, danas su u bazen zaselka Plavljani dvije cisterne vode iz Petrinje dovezli i istočili dežurni smjene gradske Javne vatrogasne postrojbe. Isporuku je naručila i platit će Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskoig rata Petrinje. U Jošavicu su došli Darko Dumbović, predsjednik Gradskog vijeća i Koordinacije udruga iz Domovinskog rata Petrinje s članom iste koordinacije Milanom Pšeničnjakom. Ogorčenom suborcu i njegovoj majci, s kojom živi unuk Neven, obećali su žurno rješavanje spora, u dogovoru s gradonačelnikom Darinkom Dumbovićem i direktorom gradske vodovodne tvrtke Privreda, Zlatkom Medvedom.

  - Dosta mi je života u ovakvom selu, odavno bi otišla da nemam ovu kuću i okućnicu- kazala je razočarana Nevenka Plavljanić. Sin Đuro ponosan je na svoj ratni put, živi u Petrinji, ali iznad kreveta u seoskoj rodnoj kući drži fotografije najdražih ukućana, svojih generala HV i predsjednika dr. Franje Tuđmana.

>> Majka hrvatskog branitelja srpske nacionalnosti živi - bez vode

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije