Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Borba s vatrom

Zračne snage gase požare u Istri i kod Šibenika

vodice, požar
Foto: Hrvoje Jelavić/Pixsell
1/27
12.08.2015.
u 15:44

Požar u Šibensko-kninskoj županiji razvio se iza 13 sati na prostoru Dobri Dolac.

Zračne snage Protupožarnih namjenski organiziranih snaga Oružanih snaga RH iz sastava 93. zrakoplovne baze Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane u srijedu su angažirane u gašenju požara u Šibensko-kninskoj i Istarskoj županiji, priopćio je MORH.

Požar u Šibensko-kninskoj županiji razvio se iza 13 sati na prostoru Dobri Dolac. Na požarište su upućena dva Canadaira i dva Airtractora.

Jutrošnji požar na lokaciji Marčana u Istarskoj županiji kojeg su dva Canadaira CL-415 stavila pod nadzor ponovno se aktivirao te u njegovu gašenju sada sudjeluje Airtractor AT-802.

Dva Airtractora bila su uspješna i brza u gašenju požara kod Kistanja u Šibensko-kninskoj županiji koji je uočen kroz protupožarno izviđanje čime se i danas potvrdila visoka učinkovitost zračnog nadzora priobalja iz Airtractora, navodi MORH.

Od početka ovogodišnje Protupožarne sezone koja je započela 23. lipnja, do 11. kolovoza 2015. zračne snage baze iz Zemunika bile su angažirane na 121 požarištu (30 u Šibensko-kninskoj, po 27 u Dubrovačko-neretvanskoj i Splitsko-dalmatinskoj, 26 u Zadarskoj i 11 u Istarskoj županiji). U 50 dana ovogodišnje protupožarne sezone zračne snage su do 11. kolovoza 2015. sveukupno provele oko 1090 sati u akcijama gašenju požara, odnosno punih 45 dana u zraku, pri čemu su izbacili više od 37 000 tona vode. Također, helikopterske posade prevezle su i 333 zemaljska vatrogasca do požarišta te oko 20 tona vatrogasne opreme, ističe MORH.

>> Zračne snage gase požare na Hvaru i kod rijeke Zrmanje 

>> Zračne snage gase požare na Braču i Ražancu

Komentara 1

Avatar gusjenica
gusjenica
18:06 12.08.2015.

Novinari, zar je tako teško staviti neku kartu, satelitski snimak ili slično, da se vidi gdje je požar, koliku je površinu zahvatio. Pa ne mogu svi u Hrvatskoj znati gdje je Marčana.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije