Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Duspara: Moju su izjavu izvukli iz konteksta

06.12.2008.
u 16:28

SLAVONSKI BROD - Nikada nismo platili niti za jedan nastup u medijima, i ispričavam se svima koje sam povrijedio ili im nanio štetu svojom, možda malo nespretnom izjavom na prošloj sjednici Gradskog vijeća, rekao je danas na izvanrednoj tiskovnoj konferenciji gradonačelnik Slavonskog Broda dr. Mirko Duspara.

Pokušavajući stišati medijsku buru koja se digla nakon njegove izjave da je slavonskobrodska Gradska uprava platila marketinškoj agenciji Moire PR iz Zagreba 58 tisuća kuna kako bi Duspari omogućila nastup u Brisanom Prostoru, Otvorenom i još nekim informativnim emisijama HRT-a, brodski je gradonačelnik ustvrdio da su njegove izjave izvučene iz konteksta.

Kako kaže, nije mislio na to da je kroz marketinšku agenciju plaćen nastup gradskih dužnosnika na televizijskim emisijama, već je Moire PR angažirana kako bi probila medijsku blokadu u kojoj se, prema Dusparinim tvrdnjama, slavonskobrodska Gradska uprava nalazi. Prema njegovim riječima, ova je tvrtka odradila odličan posao, jer je ponudila materijale o slučaju odmarališta na Korčuli nacionalnim medijima koji su to i objavili.

Gradonačelnik Slavonskog Broda: Platio sam agenciji za gostovanje na HTV-u

Da podsjetimo, riječ je o sporu nastalom zbog dogradnje i adaptacije odmarališta bivšeg slavonskobrodskog Ferijalnog saveza na Korčuli koje je izvedeno još početkom devedesetih godina prošla stoljeća. Kako je odmaralište prešlo u vlasništvo grada, dug za izvedene radove, koji je zbog kamata sada već narastao na preko 50 milijuna kuna, slavonskobrodska tvrtka Novogradnja potražuje od Slavonskog Broda. Na temelju sudskog riješenja, Novogradnja je krajem prošle godine postavila i ovršnu zabilježbu na nekretnine grada Broda, ali u međuvremenu je došlo mišljenje Hrvatskog fonda za privatizaciju u kojemu se tvrdi da Novogradnja na ova potraživanja nema pravo budući da nisu bila niti iskazana u postupku privatizacije.

Kako je direktor Novogradnje Ivan Dragičević ujedno i brat predsjednika Uprave INA-e te izglednog kandidata na predstojećim predsjedničkim izborima Tomislava Dragičevića, Duspara smatra da je grad Brod samo posredstvom marketinške agencije mogao ovaj slučaj predstaviti na nacionalnim medijima, iako je samo Večernji list o tome pisao preko dvadeset puta. -Nikakvog plaćanja za pojavljivanje u emisijama HTV-a nije bilo, i spreman sam da i DORH istraži o čemu se tu doista radi. Situacija je čista, kaže Duspara.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije