Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Za čistu Mrežnicu

Dugorešani: "Ne želimo opasni otpad! Ne želimo rak!"

Mirni prosvjed za Mrežnicu (1)
Foto: Kristina Štedul Fabac/PIXSELL
1/3
12.07.2011.
u 10:00

Građanska inicijativa i Udruga za zaštitu okoliša traže da se trajno zabrani spaljivanje opasnog otpada u Pamučnoj.

"Nije vam dosta što ste nas opljačkali, sad nas još želite potrovati!?", "Ne želimo opasni otpad! Ne želimo rak!" i "Ne želimo močvarnu Mrežnicu" - dio je transparenata i letaka kojima su članovi dugoreške Građanske inicijative i karlovačke Udruge za zaštitu okoliša jutros dočekali vijećnike Županijske skupštine ispred gradskog magistrata.

– Želimo da se trajno zabrani spaljivanje opasnog otpada u Pamučnoj i želimo u tome potporu županijskih vijećnika. Za vrijeme sjednice bit ćemo na galeriji i držati ove transparente, a nadamo se da će sljedeća biti posvećena upravo ovoj temi – rekla je Blaženka Petrak iz Građanske inicijative. I dok je desetak Dugorešana nakon ovakva dočeka županijskih vijećnika i čelnika krenulo na sjednicu Županijske skupštine, osmero aktivista Udruge za zaštitu okoliša ostalo je mirno prosvjedovati ispred magistrata. Izostanak veće potpore građana Snježanu Kirinić nije iznenadio.

– Karlovčani valjda nisu zainteresirani za svoj život i zdravlje i misle da se njih ne tiče opasni otpad u Dugoj Resi. Možda ih je i strah?! Kao i obično, sve odrađuje šačica entuzijasta – primijetila je Kirinić. Dugorešani karlovačkom županu Ivanu Vučiću na sjednici namjeravaju uručiti pismo kojim traže da se odmah trajno zabrani gospodarenje opasnim otpadom u Pamučnoj industriji.

Komentara 2

ZV
zeleni vlak
11:05 12.07.2011.

Moramo se boriti svim silama da zaustavimo trovanje rijeke ljudi i prekrasnih djelova okolice naše Duga Rese. Kada bi otišli malo više uzvodno i popili Mrežnice iz potrbe žedje nebi Vam se ništa desilo kada odemo na našu Vinicu udišemo prekrasan zrak prepun prirodnih mirodija pa Vas sve pitam zar čemo dozvoliti da ostanemo bez toga? Zar čemo hodati sa vojnim maskama na glavi po Gradu? Ujedinimo se i podržimo gradjansku inicijativu kojima čestitam na hrabrosti.

ZE
zelenooq
18:18 12.07.2011.

ovo je samo josh jedan kriminal gdje neko bogatiji placa da mu neka sirotinja rijeshi otpad za sitne pare na cemu se bogate lokalni politicki mocnici

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije