Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 157
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Čiste' nepodobne

DSS prozvao Milorada Pupovca za raspuštanje odbora Prosvjete

Milorad Pupovac
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/5
31.05.2019.
u 12:21

Uz objašnjenja s banalnim razlozima Pupovac je, posredstvom svojih implementiranih pojedinaca u Prosvjeti, očistio iz Prosvjete svakoga tko ne provodi i ne podržava njegove političke predstave, stoji u priopćenju DSS-a

Demokratski savez Srba (DSS) ukazao je kako je Glavni odbor SKD Prosvjeta Zagreb još 14. svibnja donio odluke o raspuštanju pododbora Prosvjete u Okučanima i Ogulinu.

- Iako je takva Odluka navodno donesena prije 15 dana predsjednici pododbora su o tome obaviješteni tek nakon gubitka i neočekivano loših rezultata Pupovca na EU izborima. Takve odluke “čišćenja” političkih neistomišljenika provedene su ranije u Rijeci, Viškovu, Korenici, Borovu i drugim pododborima. Uz objašnjenja s banalnim razlozima Pupovac je, posredstvom svojih implementiranih pojedinaca u Prosvjeti, očistio iz Prosvjete svakoga tko ne provodi i ne podržava njegove političke predstave, stoji u priopćenju DSS-a kojega potpisuje glavni tajnik Siniša Ljubojević.

Milorad Pupovac
1/7

Tvrde i kako su pododbori u Okučanima i Ogulinu bili jedni od najaktivnijih ali i da nije bitna aktivnost već politička podobnost.

- Ovakve akcije zasigurno imaju posljedice po srpsku zajednicu u Hrvatskoj jer ih onaj tko provodi pomaže asimilaciji Srba i direktno udara na srpsku mladost koja je našla utočište  u radu na očuvanju vlastite kulture i identiteta. Nekad samostalna i neovisna kulturna organizacija SKD Prosvjeta postala je kao i ostale osnovane organizacije u Hrvatskoj samo politička ispostava jednog pojedinca, navodi Ljubojević.

Dodaje i kako uz rad i ime koje je “Prosvjeta” stekla kako Prosvjeta ima nekoliko zgrada vrijednih preko 10 milijuna eura te da će stoga pratiti svaki korak onih koji trenutno potpisuju u ime Prosvjete i onog tko odlučuje o njoj da ne raskuće imovinu koju su stvorili preci.

- Osuđujemo raspuštanje pododbora i očajnički politički obračun sa Srbima ne istomišljenicima preko djece i članstva u najvećoj kulturnoj instituciji Srba u Hrvatskoj, ističe se u priopćenju DSS-a. 

Komentara 1

DU
Deleted user
14:19 31.05.2019.

Sad će oni iz "Hoboctи" iskopati fotke ovih iz DSS-a s ustaškim kapama. Tko dirne u Pupavca, n**** je!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije