Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OPASNI PO NACIONALNU SIGURNOST

Državljani BiH protjerani iz Njemačke povezani su s radikalnim islamistima u Bosni

Njemačka, trgovački centar, terorizam
Foto: Reuters/PIXSELL
13.04.2019.
u 16:07

U četvrtak su deportirani iz Njemačke te su ih preuzele vlasti u BiH, no nakon saslušanja u policiji pušteni su jer nije bilo temelja za njihovo zadržavanje

Trojica državljana Bosne i Hercegovine koje je Njemačka protjerala sa svog teritorija zbog poveznosti s islamističkim terorizmom zapravo su tri brata koji su podrijetlom s područja Maglaja u središnoj Bosni, objavili su u subotu lokalni mediji u BiH.

Aldin (29), Ibrahim (24) i Anes (23) Halilović su osobe koje je Njemačka proglasila opasnima po nacionalnu sigurnost jer su njemačke sigurnosne službe utvrdile kako su njih trojica povezani s terorističkom organizacijom Islamskom državom i pripremali su terorističke napade na njemačkom tlu.

Oni su u četvrtak deportirani iz Njemačke i preuzele su ih vlasti u BiH. Glasnogovornik Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) Luka Miladinović nije potvrdio identitet tih osoba ali je jeste da su trojica državljani BiH.

Policijski istražitelji su ih saslušali u Sarajevu a najon toga su ih pustitli na slobodu jer nije bilo osnova za njihovo zadržavanje u pritvoru, kazao je Miladinović.

Identitet deportiranih mladića je objavila banjolučka Alternativna televizija (ATV) a "Dnevni avaz" je objavio kako su sva trojca zapravo rođena u Njemačkoj no roditelji su im prije dolaska u tu zemlju živjeli u Maglaju.

Mladići su navodno tijekom posjeta BiH boravili u selu Ošve kod Maglaja koje je poznato kao jedno od sjedišta zajednica radikalnih islamista-vahabita i zbog toga su postali predmetom zanimanja njemačkih sigurnosnih agencija.

Iako su braća Halilovići u BiH zakonski slobodne osobe oni su ipak pod policijskim nadzorom a navodno im je zabranjeno napuštanje mjesta prebivališta.

Pomahnitali terorist pobio desetke ljudi na Novom Zelandu

Komentara 10

PL
@ploto@
17:10 13.04.2019.

Mektićevi momci.

KO
komar64
21:57 13.04.2019.

Poslali ih na usavršavanje.

Avatar Ante-Portas
Ante-Portas
18:59 13.04.2019.

Ma to je Soa izmislila, nema toga u BiH.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije