Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
velika akcija u bih

Dramatični sati spašavanja Hrvatice koja je visjela s litice: To je jako opasna trasa, bila je u skupini s još 12 ljudi

Spašavanje Hrvatice u BiH
Screenshot
Autori: Vecernji.hr, Hina
29.05.2023.
u 09:51

Hrvatska državljanka spašena je u ponedjeljak rano ujutro te je prebačena u bolnicu nakon jučerašnje nezgode u kojoj je ostala izolirana na iznimno opasnoj, 400 metara visokoj litici planine Velež nedaleko od Mostara

Ozlijeđena 62-godišnjakinja, hrvatska alpinistica, koja je nakon višesatne dramatične akcije spašena s planine Velež u BiH, hospitalizirana je u Kantonalnoj bolnici „Dr. Safet Mujić“ na Odjelu kirurgije. Ona je, potvrđeno je za Dnevni avaz, zadovoljavajućeg općeg stanja, stabilno i izvan životne opasnosti.

Video: Spašena teško ozlijeđena Hrvatica koja je zapela na litici visokoj 400 metara u BiH

– Pacijentica je zadobila ozljede grudnog koša, bez gubitka krvi – kazano je za Avaz, a informacije su potvrdili i iz Operativnog centra CZ HNK. Njima je jučer u 14 sati Nadin Kevelj iz GSS-a Mostar prijavio da je na planini Velež, lokalitet Botin, uz entitetsku granicu s RS, ozlijeđena žena iz Republike Hrvatske koja ima ozljedu desne ruke, hematom na desnoj nozi i jake bolove u prsima.

Hrvatska državljanka spašena je u ponedjeljak rano ujutro te je prebačena u bolnicu nakon jučerašnje nezgode u kojoj je ostala izolirana na iznimno opasnoj, 400 metara visokoj litici planine Velež nedaleko od Mostara. Pripadnici Gorske službe spašavanja uspjeli su ženu oko 1.20 sati spustiti u podnožje litice, a akcija spašavanja okončana je u 04.30 sati“, rekli su za Hinu pripadnici Gorske službe spašavanja u Mostaru. U akciju je bilo uključeno oko 100 ljudi.

VEZANI ČLANCI:

Prema njihovim riječima, ozlijeđenu ženu helikopter Europskih mirovnih snaga (EUFOR) transportirao je u bolnicu dr. Safet Mujić u Mostaru, gdje je hospitalizirana.  

Prema istome izvoru, ona je bila u skupini od 12 ljudi koji su se kretali iznimno opasnom trasom planine Velež, no nisu posve jasne okolnosti kako je zapela na 400 metara visokoj litici. Njezino spašavanje trajalo je od jučer popodne. Žena je, zahvaljujući posebnoj košari za spašavanje, sigurno spuštena s litice.

U jučerašnju akciju bio je uključen i helikopter Službe spašavanja Republike Srpske, no u tome trenutku nije mogao pristupiti unesrećenoj ženi.  

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar 365dias
365dias
14:22 30.05.2023.

Vjerujem da bi vijest bila i da je alpinistica primjerice Rumunjka ili Francuskinja ili bilo koje druge nacionalnosti zato što su joj 62 godine, a to je već samo po sebi atraktivno.

GM
gmižić
10:00 29.05.2023.

Da nije Hrvatica vijesti ne bi ni bilo!?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije