Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
očekuju se nove oborine

Dramatična situacija u Obrovcu, poplavljena škola i vrtić: 'Pokušavamo zaustaviti prodor vode u gradsku jezgru'

Pogled iz zraka na poplavljeni Obrovac
Foto: Sime Zelic/PIXSELL
1/11
15.05.2023.
u 12:15

U Gračacu se voda povukla, vatrogasci ispumpavaju podrume i interveniraju na zahtjeve

Teška situacija je na području Obrovca. Vodostaj rijeke Zrmanje u Obrovcu prešao je povijesnu razinu i još uvijek raste pa su Hrvatske vode proglasile sinoć izvanredno stanje.Tamo su tijekom cijele noći bili pripadnici Državne intervencijske postrojbe civilne zaštite Rijeka i Split,  Ravnateljstvo civilne zaštite  i djelatnici Hrvatske vode s mještanima i ostalim operativnim snagama civilne zaštite. Punili su vreće s pijeskom i povećavali zaštitni zid kako bi obranili uži dio grada od nabujale Zrmanje. Na terenu su i pripadnici HGSS-a Gospić, Šibenik, Split i Zadar.

Video: Proglašeno izvanredno stanje: Vodostaj Zrmanje i dalje raste, Obrovac poplavljen

U Obrovcu je poplavljena stara jezgra grada, prizemlje općinske zgrade te pojedini poslovni prostori. Poplavljena je i škola i dječji vrtić. Sve operativne snage na čelu sa vatrogasnim postrojbama, Stožerima civilne zaštite Gračaca i Obrovca te predstavnicima Civilne zaštite Zadarske županije i mještanima čine maksimalne napore u obrani od poplave.  

"Nepromijenjena je situacija, vodeni val stagnira, srećom ne raste, stalno ista razina, pune se vreće s pijeskom, pokušava se zečji nasip staviti da zaustavimo prodor vode prema gradskoj jezgri kako bi mogli pristupiti ispumpavanju. Gradska jezgra i dalje je poplavljena, ispumpavanje se sada provodi u dječjem vrtiću, sve se radi, sve ono što se može s vatrogasne strane da se sanira se gdje se može i ublaže se posljedice. Gradsku jezgru jednostavno nije još moguće ispumpavati dok god voda prodire", kazao je za Večernji Matej Rudić, zapovjednik Vatrogasne zajednice Zadarske županije.

Rudić kaže da se nadaju da neće biti kiše koja je najavljena popodne. " Tako kažu, mi se nadamo da je neće biti. To zaista sada ne treba", kazao je. 

U Gračacu se voda povukla, vatrogasci ispumpavaju podrume i interveniraju na zahtjeve. "Tamo je moguće je ispumpavanje jer ne nadire nova voda", kazao je. 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije