Naslovnica Vijesti Hrvatska

Drago Pilsel: Sa 16 godina mrtav pijan kamenovao sam sinagogu

Savjetnik predsjednika Josipovića za gospodarstvo je Boris Cota, a u timu su još i Damir Kuštrak, Ivica Mudrinić, Emil Tedeschi, Dragutin Drk i Željko Ivanković.
19. veljače 2010. u 12:06 264 komentara 77 prikaza
josipović, tim
Foto: Slavko Midžor/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/2

Predsjednik Ivo Josipović danas je predstavio svoj savjetnički tim, a nakon predstavljanja odgovarao je na pitanja o spornosti nekih imenovanja. Uz nesuđenog zamjenika predstojnika Ureda predsjednika Marka Rakara, kojeg se Josipović odrekao na dan inauguracije, predstavnike medija zanimala su objašnjenja oko imenovanja Zrinke Vrabec-Mojzeš s Radija 101 te Drage Pilsela.

Josipović: Tko ne plati porez, ne može biti dužnosnik
- Gospođa Zrinka Vrabec-Mojzeš bila je u upravi Stojedinice kada je taj radio dobro poslovao. Ona ima 1,3 posto udjela u vlasništvu i nije odlučna u vlasničkoj strukturi. Gospodin Rakar bio je angažiran kao stručnjak u kampanji. Rekao mi je da ima problem i da vodi spor. Onog trenutka kad je bilo jasno da je taj spor izgubio, bilo je jasno da ne može biti dužnosnik. Dok ne plati porez, ne može biti dužnosnik - odgovorio je Josipović na pitanja o savjetnicima koji su posljednjih dana punili novinske stupce.

- Dragi Pilselu prigovaralo se i da je radikalan ljevičar i da je radikalan desničar - branio je predsjednik šefa svog Odjela za analitiku i epizodu kada je kamenovao sinagogu te dodao kako svi prolazimo faze odrastanja. Naglasio je kako Pilsela nije doveo na Pantovčak zbog njegovih političkih uvjerenja, nego zbog poznavanja medija i analitike, prenosi portal Net.hr.

Dva incidenta iz burne mladosti

I sam Pilsel odgovorio je na pitanja o događajima iz svoje prošlosti.

- Došao sam s neke čajanke, bili smo mrtvi pijani. Jedna grupa Hrvata, Rusa i Ukrajinaca i kamenovali smo sinagogu - rekao je Pilsel i dodao kako se to dogodilo kad je imao 16 godina te se ispričao rekavši da je to bila glupost.

Pilsel je kao mladić sudjelovao u još jednom incidentu, a novinarima je objasnio kako je bilo riječ o napadu na kino iz bunta i zbog provokacije, a da nipošto nije bila riječ o pokušaju paleža kina.

Predsjednikovi savjetnici će, neslužbeno doznaje 24sata, imati plaće od 17.000 kuna, dok će članovi savjeta za gospodarstvo raditi kao volonteri.

>>Predsjednikovanje počelo skandalima vezanim uz najbliže suradnike

Predstojnik ureda: Joško Klisović

Pročelnica kabineta: Danica Juričić-Spasović

Savjetnik za obranu: Zlatko Gareljić

Savjetnik za nacionalnu sigurnost: Saša Perković

Savjetnik za unutarnju politiku: Siniša Tatalović

Vanjska politika: Joško Paro
                               Romana Vlahutin
                               Mirjana Mladineo

Savjetnik za gospodarstvo: Boris Cota
U timu su još: Damir Kuštrak, Emil Tedeschi, Ivica Mudrinić, Zdenko Adrović, Željko Ivanković, Gordana Kovačević, Saša Pekač, Katarina Ott, Dragutin Drk, Milan Stojanović, Veljko Ostojić

Josipović je odlučio imati i povjerenika za selo i poljoprivredu koji neće biti zaposlen u Uredu predsjednika - to će biti Mato Mlinarić.

Savjetnica za društvene djelatnosti: Zrinka Vrabec-Mojzeš
U timu su još: Ankica Marinović (ljudska prava i civilno društvo),  Stjepan Bartulica (vjerska pitanja), Drago Pilsel (govori), Višnja Tafra (u vojnom timu), general Krešimir Kašpar (vodit će vojni kabinet)

Povjerenik za branitelje (volonterska funkcija): Predrag Fred Matić
U timu će još biti i Živko Juzubašić, Vlado Marić, Antonio Roca Cipal, Davor Jović, Ivan Obrovac, Nikica Burić, Petar bajan i Petar Stipetić

Još je jedna novost odjel za analitiku. Taj odjel smatram vrlo važnim - ističe Josipović
Glavni analitičar: Dejan Jović.

 • Avatar stravaxx
  stravaxx:

  i ja sam pišao po sinagogi. mogu li biti savjetnik bilo kome a ako može i predsjednik,u.

 • ▄▀▄▀:

  @qm ja mislim da je serec razrok, pa mu zato trebaju 2 monitora

 • -obrisani-:

  Isplati se u ovoj državi pljuvat po svom narodu i svemu što miriši na nacionalno.(vidi pod Pilsel,Vrabec i td.)