Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Osječki zatvor

Drago Bošnjak neće jesti dok ga ne puste da se brani sa slobode

Drago Bošnjak
Marko Mrkonjić/PIXSELL
17.01.2012.
u 23:04

Njegov branitelj strahuje od novog slučaja Brodarac, no u drugim krugovima tvrde da je u 20-ak dana izgubio otprilike tri kilograma

Drago Bošnjak, koji je s Vladimirom Milankovićem optužen za ratni zločin u Sisku 1991. godine, štrajka glađu u osječkom zatvoru. Hranu iz zatvorske kuhinje odbija još od 22. prosinca.

– Revoltiran je načinom na koji se vodi postupak protiv njega i time da ga se optužuje na temelju dvojbenog iskaza samo jednog svjedoka – kaže njegov branitelj Domagoj Rešetar. Istraga je, smatra Rešetar, naprasno prekinuta i podnesena je optužnica kako ih se ne bi pustilo iz zatvora. Pritvor u istrazi, naime, traje najviše šest mjeseci.

– Najavio je da će ići do kraja, neće jesti dok ga se ne pusti da se brani sa slobode. Bojim se da se ne dogodi novi slučaj Brodarac (umro ljetos u osječkom zatvoru, nap.a.) – ističe. Bošnjak je nedavno premješten u drugu ćeliju i ukinuto mu je pravo na rad, što on tumači kao pritisak kako bi prestao gladovati.

Kada pritvorenik zbog štrajka izgubi deset posto težine, seli ga se u zatvorsku bolnicu. Rešetar kaže da je njegov branjenik vidno oslabio. No, iz drugih krugova tvrde kako još nema potrebe za hospitalizacijom jer je navodno izgubio otprilike tri kilograma. Iz ćelije je, navode isti izvori, preseljen jer se nije slagao s ostalim optuženicima. Bošnjaka se tereti da je, kao pripadnik specijalne jedinice Vukovi PU Sisak, organizirao i predvodio skupinu s kojom je lišavao slobode, zlostavljao i usmrćivao srpske civile. Preminulo je osam civila. Milanković, Brodarac i on pritvoreni su 20. lipnja.

Komentara 8

OB
-obrisani-
07:38 18.01.2012.

. Okrivljenik za ratni zločin u Sisku štrajka glađu.... . ovaj je gledao film...Glavaš I - IV...!!... . .

OB
-obrisani-
08:53 18.01.2012.

Nastavljaju se montirani prijeki sudovi srpskih i pro-srpskih sudišta protiv hrvatskih branitelja i generala, temeljem iznuđenih iskaza ili lažnih svjedočenja neprijatelja ili kvalifikacije obrambenih vojnih operacija - ratnim zločinom

OB
-obrisani-
07:15 18.01.2012.

....................di je clanak....???? . .Rat i atisti Snimka dokazuje - Jezerinac je lagao! - Bog je u svakome koji ljubi. Ovaj agresorski rat koji je bio - to je posljedica ateizacije, bezboštva i odbijanja Boga - ovu svoju izjavu koju koju je izrekao tijekom propovijedi u Crkvi Presvetog Trojstva u Karlovcu u subotu, 14 siječnja, služenom povodom 20.godišnjice priznanja Hrvatske, vojni ordinarij, biskup Juraj Jezerinac, kao i još nekoliko političkih poruka izrečenih za oltarom, u današnjem je priopćenju oštro demantirao. I ne samo to, novinare, koji su vjerno prenijeli njegov govor msgr. Jezerinac u svojem reagiranju je optužio da izokretanjem istine razdiru hrvatski narod. : :

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije