Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Novi gradovi na vrhu

Doznajte gdje se u Europi najviše kupuju nekretnine!

kuća,stan,nekretnina, (1)
Thinkstock
23.07.2013.
u 09:37

London, dosad najtraženije mjesto za ulaganje u nekretnine u Europi, zasjenili su Berlin i München

Na vrhu popisa najpopularnijih tržišta nekretnina prvi put se, prema procjenama stručnjaka, nalaze dva njemačka grada.

Tako su London, dosad najtraženije mjesto za ulaganje u nekretnine u Europi, zasjenili Berlin i München. Stalnom tržištu nekretnina u Njemačkoj pridonijeli su nedostatak drugih mogućnosti za ulaganja, niske kamate na stambene kredite i strah od inflacije, piše Deutsche Welle.

S obzirom na rast prodaje nekretnina, pojedine tvrtke koje su ranije poslovale na lokalnoj razini sada su ozbiljni igrači na burzama te su im skočile cijene dionica. Zbog straha od inflacije eura i zbog niskih kamata novac se doslovno slijeva na tržište nekretnina.

Vrhunac rasta u poslovima stanogradnje u Njemačkoj se dogodio nakon ponovnog ujedinjenja Istočne i Zapadne Njemačke. Godine 1995. bilo je sagrađeno 603.000 novih stanova. Uslijedila je strukturna kriza u građevinskoj branši, pri čemu je polovica od tadašnjih 1,4 milijuna radnika iz te branše izgubilo posao, a dobar dio ulagača bankrotirao. Broj novosagrađenih stanova je od tada stalno padao, a najgore je bilo u godini recesije 2009. kada je u zemlji sagrađeno samo 159.000 stanova. Od tada je njihov broj ponovno porastao za 25 posto.

>> Pogledajte gdje i koliko su pale cijene nekretnina u EU

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije