Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
01.07.2014. u 14:00

Novinar Branimir Zekić neće dobiti Pulitzera, ali je gledateljima pružio upravo ono što nasušno trebaju

Kad kupim mlijeko bez okusa, mirisa i boje pomislim kako bi bilo lijepo kad bih mogla nabaviti pravo domaće mlijeko s neke naše male farme. I onda u prilogu Hrvatske uživo vidim mladu ženu kako na mljekomatu u Velikoj Gorici kupuje upravo takvo mlijeko zadruge Proizvodi hrvatskog sela.

Stvarno nije vijest od koje se trese država. Hvala Bogu. Takvih nam je već dosta. Novinar Branimir Zekić za svoj prilog u Hrvatskoj uživo neće dobiti Pulitzera, ali gledateljima je pružio ono što nasušno trebaju: informacije koje mogu iskoristiti da unaprijede život i poslovanje. Tko zna, možda će neki mljekar nakon Zekićeva priloga postati zadrugar kako bi jeftinije kupovao umjetno gnojivo ili se više ne bi gnjavio s trgovcima...

A da ne bi sve ostalo na mljekarima, urednik Domagoj Novokmet u studio je pozvao Ildu Stanojević, predstavnicu Hrvatskog saveza zadrugara, od koje smo saznali da se udruživati mogu proizvođači, ali i potrošači poput desetaka tisuća Talijana koji jeftinije kupuju preko zadruge Ipercoop. Saznali smo da Španjolska zadrugare oporezuje nježnije od Hrvatske. Saznali smo i da skoro svaki Hrvat hoće svoju zadrugu, jer dok kod nas zadruga u prosjeku okuplja 17 zadrugara, u Europi čak 700.

Stalno tlapimo o Europi. Kad će doći? Gdje je ta Europa? Što radi taj Grčić? Ali Europu čine i zadruge sa 700 zadrugara. Europa je Ipercoop. Pitanje je jedino znaju li građani sve što treba da bi postali poduzetni i poduzeli prave korake ako nas televizija uporno bombardira teškim riječima i katastrofama.

PLUS

Dok su poplavljeni Posavljaci sve nestrpljiviji, ministrica Mrak Taritaš bila je s konkretnim odgovorima o obnovi kuća dobro pogođen gost Dnevnika Nove TV.

MINUS

Nakon priloga RTL-a Danas o većim pravima djece vezano uz novi Obiteljski zakon nismo postali pametniji, pogotovo zna li se da su dječja prava osjetljiva tema.

>> Ako je Ćiro trener svih trenera, onda je Samovojska analitičar svih analitičara

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije