Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
prate se vodostaji

Došao novi vodeni val; u Sisku zbog obilne kiše puknuo most

poplava, most, sisak (1)
Foto: Nikola Čutuk/PIXSELL
1/3
26.09.2010.
u 09:00

Uspostavljene su mjere pripremnog stanja na vodomjeru Jesenice, Zagreb i Rugvica

Jutrošnji vodostaji pokazuju da nam ne prijete poplave kao prošli vikend. Uspostavljene su mjere pripremnog stanja na vodomjeru Jesenice, Zagreb i Rugvica.

Najveći vodostaj rijeke Save na vodomjeru Jesenice izmjeren je u pet sati ujutro - 239 centimetara i od tada je u padu. U 12 sati je izmjereno 205 cm. Vodostaj Save u Zagrebu trenutno iznosi 217 cm i u laganom je padu ako se usporedi s mjerenjem u 7 sati kada je iznosio 226 centimetara.

Na vodostaju kod Rugvice iz sata u sat se bilježi lagani rast Save. U 7 sati je izmjereno 517 cm, a u podne 567 cm.

Iako je tijekom cijelog jučerašnjeg dana padala kiša, na sreću, nije ugrozila mještane sela na području Velike Gorice. Čistile su se kuće, dezinficirali su se bunari, uklanjale lešine životinja. Gradonačelnik Barišić i njegovi zamjenici i jučer su brojnim obiteljima nosili hranu i ostalu pomoć. Nasipi koji su popustili na dva mjesta sanirani su, a u stožeru kažu da su sve ekipe u stanju pripravnosti.

Srušeni most opet 'prepolovio' Sisačko-moslavačku županiju

Današnji vodostaji pokazuju da su najozbiljnije prijetnje poplavama, poput onih prošlog vikenda, iza nas. Uspostavljene su mjere pripremnog stanja na vodomjeru Jesenice, Zagreb i Rugvica. Na cesti Sisak-Popovača, u šumi Brezovica, vodena je bujica urušila mostić na propustu za protok vode u retenciju Lonjsko Polje, pa je promet na toj cesti ponovno prekinut.

Prije nekoliko dana, došlo je do prekida zbog prelijevanja vode preko ceste, ali sada će jedina cestovna veza između moslavačkog i posavsko-banovinskog dijela Sisačko-moslavačke županije, odnosno između Siska i Kutine, biti dulje u prekidu.

Mogući cestovni obilazak između dva najveća gradska središta u županiji sada je preko Ivanić Grada, Posavskih Brega i Matrinske Vesi. zbog probijanja nasipa Save između Hrastelnice i Palanjka još je obustavljen promet posavskom cestom na lijevoj savskoj obali. Obilnu kišu nije izdržala nova zgrada hemodijalize u KBC-a Rijeka na Sušaku, gdje se zbog kvara na jednom od uređaja voda izlila na prvom katu. Nije znatnije oštetila zidove, instalacije i opremu.

U KBC-u Rijeka najavljuju brzu normalizaciju rada odjela za hemodijalize.

Komentara 24

BS
blade_st
21:42 26.09.2010.

najbolje da nam ti kažeš za koga ćemo glasovati...

OB
-obrisani-
10:42 26.09.2010.

Nasipi koji su popustili sanirani su, danas se očekuje novi vodeni val jer ovim našim susjedima Slovencima u Piranskom zaljevu nikad nije dosta slane vode ali kada imaju višak slatke vode onda to onako redovito, organizirano i po EU saveznoo šalju to dolje prema Balkanu..

NT
ntblzg
14:41 26.09.2010.

Već je \"savjetnik\" za zdravstvo \"odradio\" svoj posao kad je prvi put cesta bila zatvorena. Pitajte kako sad može raditi hitna medicinska pomoć Kutina kad joj je pripadajuća bolnica Sisak. Hajmo Smlatiću odradi zarađene novce.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije