Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 21
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zločin blizu Karlovca

Došao k susjedu, sjeo i mirno rekao: Ubio sam nekoga, pozovi policiju

Foto: Kristina Štedul Fabac/PIXSELL
1/6
18.06.2018.
u 20:50

Mirka Kulića policajci su uhitili. Navodno je ispalio dva hica u mlađeg muškarca. Nitko ne zna koga je točno Kulić ubio

Taj vam je Mirko bio napasna, čudna osoba, ni s kim nije bio u dobrim odnosima i uvijek je bio protiv nečega. Kada bi na cesti puknula cijev za cijelo selo, on bi branio da je dođu popraviti.

Polje nasuprot kuće puno je kantica koje je nabacao samo da nekome napakosti. Zapravo, bio je pustinjak. U toj je kući živio sam. Znali smo da ima pištolj, pa iako nisam znao što se dogodilo u selu, ne bi me čudilo da je on nekoga ubio. Bio je sposoban za takvo što – pričali su nam susjedi Mirka Kulića, čovjeka u sedamdesetima, koji su dolazili pred njegovo imanje u Donjim Stativama 14, u općini Netretić, nedaleko od Karlovca. U njegovoj kući je u ponedjeljak oko 11 sati pronađeno mrtvo tijelo mlađeg muškarca kojega je Kulić ubio pucavši u njega dva puta iz vojničke puške.

S obzirom na to da je kuća malo udaljena od drugih u naselju, nitko od susjeda nije čuo pucanj.
– Mirko je došao do jednog susjeda i šokirao ga kada mu je rekao da je ubio nekoga i rekao mu da nazove policiju. Ostao je mirno čekati da dođe policija i predao se. Nije rekao koga je ubio ni zašto, a iskreno, susjed ga od straha nije ni pitao, jer svi znamo da je Mirko bio čudan, sa svima u svađi – priča nam drugi susjed koji nije htio reći svoje ime.
Mirko se u Donje Stative doselio početkom 90-ih, neposredno prije rata, i živio je sam. Na imanju je imao kokoši i desetak zečeva.

– Imao je nekoliko žena, više brakova i više djece, ali svi oni bili su u Njemačkoj, gdje je i on radio i gdje je zaradio mirovinu. Navodno je svašta radio u Njemačkoj, ne biste vjerovali što nam je sve pričao da je radio. Prije dvije-tri godine došao mu je jedan sin iz Njemačke. Stajao je na cesti u Karlovcu i u rukama držao natpis Stative, pa sam stao i pitao ga komu u Stative ide, a ispalo je da ide Mirku i da mu je to sin iz Njemačke. Imao je ruksak, torbe, htio je ostati kod njega, ali Mirko ga je otjerao pištoljem jer je sin, navodno, u Njemačkoj imao problema zbog droge. Takav vam je on – dodaju susjedi.

Kažu da nikoga od rodbine nema u Stativama ni u Hrvatskoj, već sestru u BiH, odakle je i sam. Nikome nije jasno koga je to mogao ubiti i tko je to bio kod njega.

– Tko će znati, možda mu je došao netko iz Njemačke. Prije dva dana, Mirko je selom hodao s mačetom i prijetio susjedima da će nekoga ubiti. Zvali su policiju pa je odveden na razgovor – pričaju susjedi.

Tijelo pronašli u maloj prostoriji poput katakombe

Djelatnici Policijske postaje Duga Resa s Dubravkom Skolanom, zamjenikom županijske državne odvjetnice, ogradili su put prema kući kako bi mogli provesti očevid i istragu koja bi trebala rasvijetliti što se dogodilo u kući povratnika iz Njemačke. Tijelo mrtvog muškarca pronađeno je u skučenoj prostoriji u kući za koju susjedi kažu da izgleda jako čudno, odnosno da je puna malih prostorija poput katakombi.

– Muškarac ima ranu u predjelu trbuha. Mislim da mu nije nitko rodbinski blizak, odnosno nije sin koji je, kada ga je otac otjerao, jedno vrijeme živio u centru za beskućnike u Karlovcu, kazali su susjedi.

Ključne riječi

Komentara 26

SO
SoloHan
22:12 18.06.2018.

Manjinski obračun poslije homoseksualnog odnosa

Avatar bambus
bambus
00:17 19.06.2018.

...idem prvo pročitat članak.....pomno.....

Avatar rubinet
rubinet
21:47 18.06.2018.

oko za oko,zub za zub....to nama treba!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije