Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
neformiranje vlade

Doris Pack: Daytonski sporazum mora se što prije mijenjati

'BIH , 17.06.2005. , SARAJEVO , VIJECE MINISTARA , NA SASTANKU PREDSTAVNIKA ZEMALJA JUGOISTOCNE EUROPE ZA PROGRAM EU  PRIDRUZIVANJA I SURADNJE PRISUSATVOVALA JE I DORIS PACK FOTO ZVONIMIR CORIC'
'ZVONIMIR CORIC'
10.10.2011.
u 15:55

Struktura BiH je takva da ona jako teško funkcionira, rekla je izvjestiteljica Europskog parlamenta.

Daytonski sporazum tako je kompliciran da je zaista teško voditi zemlju i to se mora što prije riješiti, rekla je u intervjuu za Radio Slobodna Europa Doris Pack, izvjestiteljica Europskog parlamenta za Bosnu i Hercegovinu.

– Bosna i Hercegovina jest poseban slučaj, podijeljena na dva entiteta, različito formirana. Poseban je problem Federacija – i to nije zato što je BiH za to kriva – to je učinjeno u Washingtonu i ugrađeno u Dayton. Struktura je takva da je teško da bude funkcionalna – izjavila je Pack komentirajući činjenicu da u BiH već godinu dana nije formirana vlada.

– Vidimo sada u Federaciji da vladu ne priznaju svi. To je problem koji dolazi iz Daytona i još uvijek nije riješen – dodala je naglasivši da zbog toga trpe obični ljudi, a ne političari jer "oni imaju novac i svoju sitnu moć".

Na upit o navodnoj inicijativi visokog predstavnika u BiH Valentina Inzka o pripremanju terena za novi pokušaj promjene ustava, Pack je rekla da o toj inicijativi ne zna ništa, no slaže se da promjene Daytona moraju početi.

Komentara 91

RE
@rea
12:13 11.10.2011.

22:55h Katsumoto je napisao/la: nije nikad ni postojao a i neće _________________ Bit će to federacija u konačnici. Al ne ova postojeća. Nego federacija 3 entiteta.

DJ
djanii
18:04 10.10.2011.

Dayton tada je već p****na bio,a ne kako kažu zaustavljanje rata i ubijanja,to je za široke mase objašnjenje,ono jest stao rat i ubijanja,ali poanta je u nečem drugom,..

OB
-obrisani-
23:40 10.10.2011.

Ne radi mi J na tastaturi, ja pritiskam ko mutav ali nece pa nece !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije