Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Svijet

Doris Pack: Daytonski sporazum mora se što prije mijenjati

Struktura BiH je takva da ona jako teško funkcionira, rekla je izvjestiteljica Europskog parlamenta.
10. listopada 2011. u 15:55 91 komentara 11 prikaza
'BIH , 17.06.2005. , SARAJEVO , VIJECE MINISTARA , NA SASTANKU PREDSTAVNIKA ZEMALJA JUGOISTOCNE EUROPE ZA PROGRAM EU  PRIDRUZIVANJA I SURADNJE PRISUSATVOVALA JE I DORIS PACK FOTO ZVONIMIR CORIC'
Foto: 'ZVONIMIR CORIC'

Daytonski sporazum tako je kompliciran da je zaista teško voditi zemlju i to se mora što prije riješiti, rekla je u intervjuu za Radio Slobodna Europa Doris Pack, izvjestiteljica Europskog parlamenta za Bosnu i Hercegovinu.

– Bosna i Hercegovina jest poseban slučaj, podijeljena na dva entiteta, različito formirana. Poseban je problem Federacija – i to nije zato što je BiH za to kriva – to je učinjeno u Washingtonu i ugrađeno u Dayton. Struktura je takva da je teško da bude funkcionalna – izjavila je Pack komentirajući činjenicu da u BiH već godinu dana nije formirana vlada.

– Vidimo sada u Federaciji da vladu ne priznaju svi. To je problem koji dolazi iz Daytona i još uvijek nije riješen – dodala je naglasivši da zbog toga trpe obični ljudi, a ne političari jer "oni imaju novac i svoju sitnu moć".

Na upit o navodnoj inicijativi visokog predstavnika u BiH Valentina Inzka o pripremanju terena za novi pokušaj promjene ustava, Pack je rekla da o toj inicijativi ne zna ništa, no slaže se da promjene Daytona moraju početi.

NEZGODA NA SNIMANJU
Anđelka Prpić o traumi s kolegom: 'Krenuo me udariti u trbuh u osmom mjesecu trudnoće'
INA Klub volontera
Volontiranje u Hrvatskoj
Deseti im je rođendan otkako su svoje vrijeme nesebično počeli ulagati u dobrobit zajednice
  • @rea:

    22:55h Katsumoto je napisao/la: nije nikad ni postojao a i neće _________________ Bit će to federacija u konačnici. Al ne ova postojeća. Nego federacija 3 entiteta.

  • djanii:

    Dayton tada je već p****na bio,a ne kako kažu zaustavljanje rata i ubijanja,to je za široke mase objašnjenje,ono jest stao rat i ubijanja,ali poanta je u nečem drugom,..

  • -obrisani-:

    Ne radi mi J na tastaturi, ja pritiskam ko mutav ali nece pa nece !