Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 64
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ubojstvo sestre

DORH: Zadala je sestri najmanje pet snažnih udaraca po glavi

Smiljana Srnec u pratnji policije dolazi na sjedicu Optužnog vijeća
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
1/5
13.10.2019.
u 22:31

Sud će u utorak odlučiti hoće li suđenje biti javno ili zatvoreno za javnost zbog zaštite dviju maloljetnih kćeri Smiljane Srnec.

Na Županijskom sudu u Varaždinu u utorak, počinje suđenje Smiljani Srnec (45), optuženoj da je 2000. godine ubila sestru Jasminu Dominić, čije je tijelo u veljači nakon 19 godina pronađeno u zamrzivaču u obiteljskoj kući u Palovcu.

Županijsko državno odvjetništvo tereti je da je tijekom ljeta 2000. godine u kući zadala svojoj 23-godišnjoj sestri najmanje pet snažnih udaraca tvrdim predmetom u glavu i nanijela joj višestruke prijelome kostiju. Optužena Smiljana Srnec tvrdi da nije kriva.

Foto: Ilustracija, Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Na početku se branila šutnjom, a na ročištu na kojem se odlučivalo hoće li optužnica biti prihvaćena ili odbačena njezin je branitelj odbacio velik dio navoda tužiteljstva. Iako je tražio da se njegovu klijenticu pusti iz pritvora, on joj je do daljnjega produljen.

Članovi njezine obitelji odbili su svjedočiti, na što imaju pravo, no u Državnom odvjetništvu Republike Hrvatske (DORH) uzdaju se u forenzičke tragove pronađene u zamrzivaču i na tijelu. Sud će sutra odlučiti hoće li suđenje biti javno ili zatvoreno za javnost zbog zaštite dviju maloljetnih kćeri Smiljane Srnec.

Ključne riječi

Komentara 14

OB
ObrenM
07:27 14.10.2019.

Nakon teskog zlocina njen patnicki izgled izaziva gadljivu odbojnost.Ako netko sa mojim vozilom napravi prometni prekrsaj ne prolazi mi opravdanje da ne znam tko je vozio moj auto.Ako ne znam- ja sam kriv.Zasto onda nisu osumnjicili sve ukucane,koji su to mogli znati, nego ih nagraditi mogucnosti ne svijedocenja.

MS
mala_sova
07:24 14.10.2019.

Predlažem Nobilo obranu: sude mi zbog mog antifašizma, a za sve je kriv drug Mića.

EO
eon
23:40 13.10.2019.

Neka priznaje, inaće izjavila je već istinu i onda se povukla. Nek' požali i neka se kaje i nek' isprića dio te istine i odvede nas u taj dogadjaj i boli te muke i njezine bolesti. Mora se zapisati svaki detalj i snimiti Film o tom zločinu i čuvanju te prestrašne tajne i zamrznutog tijela svoje slabije pokojne sestrice.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije