Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 121
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SLUČAJ BOROVO Nezadovoljnih 120 radnika traži isplatu otpremnina koje još nisu dobili

Donji Miholjac: Tužbom protiv Grada do isplate radnicima Borova?

OTPREMNINE2_311.jpg
import
26.10.2008.
u 15:10

DONJI MIHOLJAC - Deset godina nakon početka borbe za otpremnine radnika miholjačkog pogona Borova i godinu dana nakon isplate stanje se opet zaoštrava i prijeti novim prosvjedima.

- U Borovu sam radio 8,5 godina, sve do 1990., a od otpremnine nisam dobio ni lipe tako da sada svoj novac čekam gotovo dvadeset godina. Ne znam tko tu nije odradio svoj posao do kraja: Stožer za zaštitu prava radnika, odvjetnica koja je radnike zastupala ili Grad preko čijeg su računa išle isplate - pita se Goran Marković koji je samo jedan od 120 oštećenih radnika. On tvrdi kako su novac dobili i neki koji nisu imali veze s Borovom kao i pojedini radnici te tvrtke koji nisu radili u D. Miholjcu.

Velika prijevara?
- Riječ je o velikoj prijevari svih nas koji u to vrijeme zbog poslova, bolesti ili nekih drugih razloga nismo mogli potpisati ugovore s odvjetnicom - ljuti se Marković najavljujući nova okupljanja na gradskom trgu koja će ako treba, sam i organizirati.

Prema njegovim riječima nov popis sadrži preko stotinu dvadeset radnika kojima otpremnine nisu isplaćene ili su prigodom njihove isplate oštećeni.

Frano Kopić, koji ispred Saveza samostalnih sindikata zastupa preostale oštećene radnike, podigao je tužbu protiv grada. Prema njegovoj tezi dobivenim sredstvima trebalo je isplatiti sve radnike te smatra kako su glavni krivci za to što svi radnici nisu dobili isplate odvjetnica Željka Trcović- Kupčarić, koja se već u nekoliko navrata očitovala kako je slučaj za nju okončan, te bivši gradonačelnik Željko Macanić, u čijem mandatu je novac isplaćen, a koji je imao uvid u isplate.

Uskoro novi prosvjedi?
- Ovo nije kraj priče. Mi ćemo dočekati i treće ročište, a u međuvremenu pokrenut ćemo medijski pritisak na grad i Vladu, nakon čega slijede prosvjedi dok se ne isplati i posljednji radnik - najavljuje Kopić daljnje korake u borbi za prava radnika.

- Osobno ne vidim razlog zbog kojega je tužen Grad budući da radnici nisu radili u Gradskoj upravi, nego u Borovu - smatra aktualni gradonačelnik Donjeg Miholjca Stjepan Viduka. On je i pojasnio da je gradski proračun poslužio samo za transfer sredstava koja je odobrila Vlada i isplatila iz državnog Proračuna.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije