Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ISTRAŽIVANJE

Amerikanci nezadovoljni Trumpovim radom

Donald Trump
Foto: Reuters/Pixsell
1/5
16.07.2017.
u 09:24

55 posto ispitanih ocjenjuje da Trump nije ostvario značajan napredak ka ostvarenju postavljenih ciljeva

Potpora američkom predsjedniku Donaldu Trumpu, nakon šest mjeseci na čelu najveće svjetske sile, pala je na rekordno niskih 36 posto, pokazalo je najnovije zajedničko ispitivanje javnog mnijenja Washington Posta i ABC Newsa, objavljeno u subotu. 

Potpora američkom predsjedniku pala je s 42 posto, koliko je zabilježeno u travnju.

Istodobno je, prema ispitivanju, za pet posto porastao broj onih koji ne podupiru američkog predsjednika i sada iznosi 58 posto.

Sveukupno 48 posto ispitanika navodi da "snažno ne odobrava" trenutačno obavljanje dužnosti američkog predsjednika.

Najnovije ispitivanje pokazuje da skoro polovica Amerikanaca (48 posto) smatra da je vodstvo njihove zemlje u svijetu slabije otkako je Trump preuzeo dužnost predsjednika u siječnju ove godine, u usporedbi s 27 posto koji smatraju da je to vodstvo sada jače.    

Donald Trump
1/9

Polovica Amerikanaca, njih 50 posto, smatra da 45. američki predsjednik predsjedničku dužnost obavlja gore nego li većina prethodnih predsjednika, dok samo nešto manje od 25 posto smatra da on tu dužnost obavlja bolje nego li njegovi prethodnici.

Otprilike isto toliko smatra da Trump dužnost predsjednika obavlja kao i prethodni predsjednici, objavio je Washington Post.

U međuvremenu, 55 posto ispitanih ocjenjuje da Trump nije ostvario značajan napredak ka ostvarenju postavljenih ciljeva.  

Ključne riječi

Komentara 17

Avatar Hummer
Hummer
09:43 16.07.2017.

Trump nije političar vec businessman.... Trump vodi Ameriku kao svoju privatnu kompaniju.... Do sada sve sto je napravio nije dalo Americi dovoljno ideja i snage da zadrže celnu poziciju svjetske sile... Sto li ce tek biti kada Trump počne mijenjatinjati zdravstveno osiguranje i tax reform....

ME
Menjik
09:36 16.07.2017.

Ako pravis ispitivanje u pro hillary gradu, onda normalno da ce ispasti takav rezultat. Na istu foru je yusipovic bio najpopularniji politicar, vjerojatno ispitivanja samo u istri pravili.

Avatar abcd
abcd
09:46 16.07.2017.

Washington Post i ABC News=Fake news

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije