Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 94
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
automatizirani alat

Dio medija griješi, nisu objavljena imena egzekutora Tomislava Salopeka

ISIL
Foto: Reuters/PIXSELL
13.08.2015.
u 12:44

Dolh Klavh i Aah Saina smaknuli Salopeka

Neki hrvatski mediji objavili su "imena" egzekutora Tomislava Salopeka te na taj način šire potpuno pogrešne informacije. Naime, hrvatski mediji prenose informaciju da su, prema pisanju arapskih medija, Dolh Klavh i Aah Saina smaknuli Salopeka. Međutim, riječ Dolh Klavh nije ime, već je niz slova koji automatizirani alati za prevođenje povremeno izbace ako u njih ubacite Dewlah Hilafa (Država kalifat) što je uvriježen naziv za Islamsku državu na društvenim mrežama.

S imenom Aah Saina je sličan slučaj, ali to je naziv Wilayah Sinai (Sinajska pokrajina), arapsko ime ISIS-­‐ove podružnice u Egiptu.

Objava na Twitteru, putem koje je objavljena vijest o Salopekovu smaknuću, glasi “#Islamska država#Provincija Sinai Smaknuće hrvatskog zatočenika zbog sudjelovanja njegove domovine u borbi protiv Islamske države, nakon isteka zadanog vremenskog roka”.

>> ISIL objavio i audio poruku u kojoj tvrdi da je pogubio Tomislava Salopeka

Komentara 9

Avatar IstinaHurts
IstinaHurts
18:40 13.08.2015.

glas koncila i ostali hdz mediji su širili propagandu da kada uđemo u nato da će nam cvasti ruže i da će svi ulagati u hrvatsku. sada smo u bankrotu i teroristi nas napadaju.

HR
hromcan
13:39 13.08.2015.

Milanoviču daj odreši kesu i ponudi nekoliko miliona € za glave krvnika pa ceš vidjeti kako če se međusobno ubijati.......

AN
anticenzura
13:07 13.08.2015.

Novinarska profesija je davno umrla. Pravi profesionalci, nezavisni novinari, se broje na prstima jedne ruke u citavoj Europi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije