Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ispitivali svjedoke

Dogovor Bajića i Vukčevića o istrazi ubojstava u Dvoru na Uni

Mladen Bajić
Daniel Kasap/PIXSELL
18.12.2012.
u 09:54

Tužitelji su dogovorili načine suradnje u istrazi zločina u Dvoru na Uni gdje su nepoznate osobe u kolovozu 1995. godine ubile 12 civila.

Srpski tužitelj za ratne zločine Vladimir Vukčević i hrvatski glavni državni odvjetnik Mladen Bajić dogovorili su načine suradnje u istrazi zločina u Dvoru na Uni gdje su nepoznate osobe u kolovozu 1995. godine ubile 12 civila, piše B92.

Zamjenik srpskog tužitelja za ratne zločine Bruno Vekarić rekao je da su Bajić i Vukčević sudjelovali u ispitivanju dva svjedoka u gradskom sudu u Kopenhagenu. To su bili pripadnici danskog bataljuna mirovnih snaga UN-a koji su tada bili blizu mjesta ubojstava.

Ubijeni većinom mentalno ili tjelesno hendikepirane osobe

DORH je u priopćenju kojim je najavio Bajićev i Vukčevićev susret napisao da su tada nepoznati počinitelji "u vojnim odorama u prostorijama škole i ispred škole ubili dvanaest civila, većinom mentalno ili tjelesno hendikepiranih osoba".

Najavljeno je i da će Bajić i Vukčević "održati radni sastanak te razmotriti dosadašnji rad na predmetima ratnih zločina i razgovarati o suradnji te njenu unapređenju".

U siječnju ove godine predstavnici srpskog Tužiteljstva za ratne zločine i DORH-a u Kopenhagenu su bili na ispitivanju četiri pripadnika danskog bataljuna. Nakon ispitivanja tih svjedoka, radi prikupljanja dokaza nastavljene su istrage i ispitivanje svjedoka ovog zločina u Srbiji i Hrvatskoj.

>>Vukčević ide u Dansku zbog zločina nad Srbima u Hrvatskoj

Komentara 13

GA
gazdazg
10:24 18.12.2012.

Ovo "naše" sudstvo je stvarno pro-četnički orjentirano. Bajiću rađe ti to u HAAG pošalji nego da se ti petljaš time... Bajiću u svijetu glavni državni odvjetnici imaju 24 satnu zaštitu zašto ti nemaš? UDBA OZNA sve dozna pa ni netreba !

NA
Nadalinaaa
10:37 18.12.2012.

Bajiću, jesi li pronašao počinitelje zločina u ovim naseljima: Antin, Antunovac, Baćin, Balinci, Beli Manastir, Berak, Bilje, Bogdanovci, Bruška, Bučje, Cerić, Cetingrad, Čakovci, Čanak, Četekovac, Ćelije, Dalj, Donji Čaglić, Drežnik, Drniš, Erdut, Ernestinovo, Ervenik, Glina, Glinsko Novo Selo, Glinska Poljana, Grabovac, Gređane, Hrvatska Kostajnica, Hum, Ilok, Ivanovo Selo, Jankovci (Novi i Stari), Jasenice, Joševica, Kijevo, Korlat, Kostrići, Kraljevčani, Kusonje, Lipik, Lisičić, Lovas, Lovinac, Maja, Marinci, Medviđa, Mikluševci, Mohovo, Nadin, Negoslavci, Okučani, Pakrac, Pakrački Vinogradi, Petrinja, Pecki, Petrovci, Plavićevac, Poljanak, Saborsko, Selište, Skela, Smilčić, Smoljanac, Slunj, Sonković, Sotin, Struga, Svinjarevci, Široka Kula, Škabrnja, Šopot, Tenja, Tordinici, Tovarnik, Vaganac, Viduševac, Voćin, Zemunik Donji, i drugim stratištima diljem Hrvatske ???

DE
dejure
10:08 18.12.2012.

Znakovito kako se za tobožnje srpske žrtve promptno pronalaze "svjedoci" u dogovoru sa srbijom ( ? ? ), dok se za daleko veći broj stradanja Hrvata niti pronalaze svjedoci niti zločinci niti odgovorni niti ima po tim pitanjima bilo kakve saradnje

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije