Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UN u pripravnosti

Dođe li do udara meteora, neki gradovi mogli bi biti razoreni

meteorit
Reuters/Pixsell
29.10.2013.
u 18:10

Opća skupština UN odobrila je mjere za otkrivanje i koordinirani odgovor u slučaju udara meteora, uz pojašnjenje kako bi u tom slučaju moglo doći do razaranja nekih gradova, a možda i uništenja naše civilizacije.

Sve više zemalja članica Ujedinjenih naroda strahuje od prijetnje udara meteora u Zemlju koji bi mogao imati ozbiljne posljedice za život na planetu.

Opća skupština UN odobrila je mjere za otkrivanje i koordinirani odgovor u slučaju udara meteora, uz pojašnjenje kako bi u tom slučaju moglo doći do razaranja nekih gradova, a možda i uništenja naše civilizacije, javlja News.com

Predlaže se osnivanje međunarodne mreže „Upozorenje od meteora“ koju bi sačinjavali znanstvenici, zvjezdarnice i svemirske agencije diljem planeta, koji bi dijelili informacije o novootkrivenim asteroidima i kolika je vjerojatnost da će pasti na Zemlju.

UN će organizirati i osnivanje savjetodavne skupine čiji je zadatak detektirati najbolje opcije, troškove i tehnologije koje su potrebne u slučaju pada meteora. Rezultati tog istraživanja će se dijeliti sa svemirskim agencijama diljem svijeta.

>>Rujan u cijelom svijetu donio niz meteoroloških ekstrema

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije