Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RASPRAVA

Dodikova brana za Pelješki most

Milorad Dodik
Foto: Armin Durgut/PIXSELL
19.07.2019.
u 21:14

Princip Dodik preglasan je od Komšića i Džaferovića, koji su glasali za pokretanje spora s Hrvatskom

Sazivanje Narodne Skupštine Republike Srpske smatrajte najavom da ću uvijek kada budem preglasan, to pitanje zaštite interesa uporno i iznova isticati - rekao je predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik na jučerašnjoj sjednici Narodne Skupštine RS kojoj je uputio zahtjev, pozvavši se na zaštitu entitetskog interesa, da se spriječi pokretanje spora s Hrvatskom zbog izgradnje Pelješkog mosta, nakon što je preglasan na sjednici Predsjedništva BiH od ostala dva člana Željka Komšića i Šefika Džaferovića.

Pozvao je zastupnike entitetskog parlamenta da dvotrećinskom većinom potvrde njegovu izjavu te tako osporeni zaključak Predsjedništva BiH neće stupiti na snagu.

“Nijedna odluka donesena preglasavanjem ne može se smatrati usvojenom sve dok se ne završi procedura propisana ustavom. Budući da se kao član Predsjedništva nisam mogao složiti sa zaključkom koji su usvojila druga dva člana Predsjedništva, pokrećem zaštitu entitetskog interesa”, kazao je Dodik.

“Sagledavši sve potencijalne posljedice ovakve odluke, uradit ću sve da zaštitim interes našeg entiteta. Usvajanje takvog stava bilo bi štetno po čitavu BiH, pa i RS, i zato ga prepuštam Narodnoj skupštini RS”, rekao je Dodik koji je kazao da Hrvatska gradi most na svojoj teritoriji.

“Nemiješanje u unutrašnje stvari podrazumijeva ovakav pristup kakav ja zastupam. Prava BiH treba poštovati, ali pritom poštovati interese zemalja i ne praviti tenzije”, istakao je Dodik, dodavši da nije naivan da misli da je RH riješila sve razmirice ističuću problem Trgovske gore i da je on pokrenuo to pitanje.

“Republika Srpska treba da bude faktor građenja dobrih odnosa u regiji i nema potrebu da se konfrontira ni s jednom članicom EU”, istakao je on. Podsjetio je da je Nebojša Radmanović preglasan četiri puta i da je u sva četiri slučaja NSRS potvrdila stav člana Predsjedništva. Dodik je podvukao da nikada neće dopustiti da bude preglasan. 

Komentara 6

DU
Deleted user
22:54 19.07.2019.

zanimljivo... tvz.predstavnik Hrvata, konstitutivnog naroda u BiH daje sve od sebe da naškodi Hrvatskoj, a Srbin brani Hrvate....ovaj Komšić je stvarno gnjida.. oprosti mala gnjido..

I1
ing-12345
07:54 20.07.2019.

Očito je da su muslimani u BiH postali neprijatelji Hrvatske i naša politika se treba prema tome odgovarajuće postavitii i nanositi štetu muslimanima u BiH gdje god može.

KR
kritika5
22:54 19.07.2019.

ovo "glas razuma" prva misao je, da su riječi naše predsjednice

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije