Naslovnica Vijesti Hrvatska

Dodikova brana za Pelješki most

Princip Dodik preglasan je od Komšića i Džaferovića, koji su glasali za pokretanje spora s Hrvatskom
19. srpnja 2019. u 21:14 6 komentara 2161 prikaza
Milorad Dodik
Foto: Armin Durgut/PIXSELL

Sazivanje Narodne Skupštine Republike Srpske smatrajte najavom da ću uvijek kada budem preglasan, to pitanje zaštite interesa uporno i iznova isticati - rekao je predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik na jučerašnjoj sjednici Narodne Skupštine RS kojoj je uputio zahtjev, pozvavši se na zaštitu entitetskog interesa, da se spriječi pokretanje spora s Hrvatskom zbog izgradnje Pelješkog mosta, nakon što je preglasan na sjednici Predsjedništva BiH od ostala dva člana Željka Komšića i Šefika Džaferovića.

Željana Zovko Željana Zovko 'Prijetnje tužbom zbog Pelješkog mosta štete BiH, Dodik je glas razuma'

Pozvao je zastupnike entitetskog parlamenta da dvotrećinskom većinom potvrde njegovu izjavu te tako osporeni zaključak Predsjedništva BiH neće stupiti na snagu.

“Nijedna odluka donesena preglasavanjem ne može se smatrati usvojenom sve dok se ne završi procedura propisana ustavom. Budući da se kao član Predsjedništva nisam mogao složiti sa zaključkom koji su usvojila druga dva člana Predsjedništva, pokrećem zaštitu entitetskog interesa”, kazao je Dodik.

“Sagledavši sve potencijalne posljedice ovakve odluke, uradit ću sve da zaštitim interes našeg entiteta. Usvajanje takvog stava bilo bi štetno po čitavu BiH, pa i RS, i zato ga prepuštam Narodnoj skupštini RS”, rekao je Dodik koji je kazao da Hrvatska gradi most na svojoj teritoriji.

Simulaciju i vizualizacija buduće trase i mosta preko rijeke Save, kod Gradiške NOVI PRIJELAZ Evo zašto Dodik ne želi spor s Hrvatskom oko Pelješkog mosta

“Nemiješanje u unutrašnje stvari podrazumijeva ovakav pristup kakav ja zastupam. Prava BiH treba poštovati, ali pritom poštovati interese zemalja i ne praviti tenzije”, istakao je Dodik, dodavši da nije naivan da misli da je RH riješila sve razmirice ističuću problem Trgovske gore i da je on pokrenuo to pitanje.

“Republika Srpska treba da bude faktor građenja dobrih odnosa u regiji i nema potrebu da se konfrontira ni s jednom članicom EU”, istakao je on. Podsjetio je da je Nebojša Radmanović preglasan četiri puta i da je u sva četiri slučaja NSRS potvrdila stav člana Predsjedništva. Dodik je podvukao da nikada neće dopustiti da bude preglasan. 

Hrvatski Telekom i Institut za razvoj i inovativnost mladih (IRIM)
Generacija NOW
Pobjednički tim natječaja Hrvatskog Telekoma i IRIM-a: „Definirali smo i napravili svoj standard IT učionice – onakav kakav kod nas još ne postoji“

A1 izdvaja za Vas

 • Avatar magarac.jozo
  magarac.jozo:

  zanimljivo... tvz.predstavnik Hrvata, konstitutivnog naroda u BiH daje sve od sebe da naškodi Hrvatskoj, a Srbin brani Hrvate....ovaj Komšić je stvarno gnjida.. oprosti mala gnjido..

 • ing-12345:

  Očito je da su muslimani u BiH postali neprijatelji Hrvatske i naša politika se treba prema tome odgovarajuće postavitii i nanositi štetu muslimanima u BiH gdje god može.

 • kritika5:

  ovo "glas razuma" prva misao je, da su riječi naše predsjednice