Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Svijet

Dodik pozvao ruske medije da pojačaju svoj utjecaj u BiH

Dodik je ovo kazao u izjavi za Televiziju RS (RTRS) iz Sankt Peterburga gdje boravi na gospodarskom forumu a planira se sastati i s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom.
25. svibnja 2018. u 13:38 48 komentara 2016 prikaza

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik pozvao je u petak ruske medije da pojačaju svoj utjecaj u Bosni i Hercegovini ustvrdivši kako je on sada zanemariv a istodobno je zaprijetio kako će vlasti entiteta kojemu je na čelu uvesti strožiji nadzor nad djelovanjem nevladinih organizacija te da će ih natjerati da vlastima prijavljuju sve svoje prihode.

Milorad Dodik Traži potvrdu Milorad Dodik: Zločin u Jasenovcu je genocid nad srpskim narodom

Dodik je ovo kazao u izjavi za Televiziju RS (RTRS) iz Sankt Peterburga gdje boravi na gospodarskom forumu a planira se sastati i s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom.

"Trebalo bi, kao što su i neki drugi učinili, da se otvori ruska informativna kuća koja bi na lokalnim jezicima imala elektronski, tv program na lokalnom jeziku i pokrivala regiju, kao što rade N1, 'Al Jazeera' i drugi koji su odavno prisutni i nitko više ne smatra da je to problem. Ali, ako bi Rusija to učinila, to bi izazvalo lavinu napada i na nas i na Ruse, a oni u biti ništa ne čine", kazao je Dodik.

Ocijenio je kako su SAD i Velika Britanija ti koji na terenu doista pokušavaju utjecati na stanje u BiH te se ponovo potužio zbog činjenice da je američka vlada odlučila dati milijune dolara za potporu neovisnim medijima.

"To je, imajući u vidu realni kontekst i odnos snaga, sve upereno protiv nas", kazao je Dodik.

Potvrdio je kako neprijateljima svoje vlasti smatra i brojne nevladine organizacije.

Najavio je kako će stoga na razini RS biti donesen restriktivni zakon koji bi trebao uspostaviti strogi nadzor nad njihovim djelovanjem a u biti nametnuti obvezu registriranja organizacija koje primaju donacije iz inozemstva kao "stranih agenata" kako je to ranije učinila Rusija.

To znači obvezu registracije pri entitetskom ministarstvu pravosuđa i podnošenje redovitih financijskih izvješća o donacijama i njihovu utrošku.

Dodik se ipak nije pozvao na Putinov primjer nego na američki pojašnjavajući kako u njegovim planovima nema ništa čudno jer u SAD-u, po njegovu tumačenju, postoji upravo takva praksa.

Posjet Rusiji Dodik: Otkrit ću Putinu što SAD čini u BiH, a iza svega nije Trump MIGRANTSKA KRIZA Dodik: Bošnjaci su generirali priču oko migranata, ne žele biti dio rješenja Jasenovac Nakon Vučićeve i Dodikove najave 'Teško je uopće na ovim prostorima napraviti igrani film o Jasenovcu'
Neugodna situacija
Ono što je mladoženja napravio mladoj izazvalo zgražanje: 'Traži papire za razvod!'
a
Jadranom bez daha
Argonauti u sedam dana preveslali 650 kilometara hrvatske obale
 • Avatar milidobrović
  milidobrović:

  tko je glavati gospodin? na slici. To nije onaj s velikim usnama.

 • Avatar TheJack
  TheJack:

  Danas je 25. Svibanj, dan rodjenja druga Tita.

 • Avatar Kokolo123
  Kokolo123:

  Druže Tito,sretan ti rođendan... Vječno živiš u našim srcima a ove fašističke gnji-de neka plaču i kmeće...