Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UZ PRAVILO '2G'

Dobre prognoze poznatog njemačkog stručnjaka: Otkrio kada bi pandemija mogla završiti

People queue to receive a vaccine against the coronavirus disease (COVID-19) at the Arena Treptow vaccination centre in Berlin
Foto: POOL/Reuters/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
1/3
13.09.2021.
u 12:55

– Na proljeće bi pandemija mogla biti uvelike okončana ako ne dođe do novih mutacija – rekao je Lauterbach

Pandemija koronavirusa mogla bi biti gotova u proljeće iduće godine, rekao je poznati njemački zdravstveni stručnjak Karl Lauterbach. Smatra kako će zima donijeti veći broj novozaraženih, no kako će uslijediti veća ograničenja za osobe koje nisu cijepljene protiv koronavirusa.

– To bi moglo dovesti do toga da je pandemija postane prošlost jer ako se uvede pravilo 2G, ljude će to potaknuti na cijepljenje. Na proljeće bi pandemija mogla biti uvelike okončana ako ne dođe do novih mutacija – rekao je Lauterbach. Pravilo 2G, podsjetimo, označava cijepljenje protiv korone i one koji su virus preboljeli. 

Njemački se političari, kako piše Fenix magazin, trude da se cijepi što više ljudi. Najavljeni nacionalni tjedan cijepljenja počeo je danas, a svaki se građanin može cijepiti protiv koronavirusa na brojnim mjestima bez prethodnog dogovora. Osim centara za cijepljenje, može se cijepiti u knjižnicama, tramvaju, kod nogometnih igrališta ili u trgovačkim centrima.

Kancelarka Angela Merkel također poziva na cijepljenje tijekom kampanje. U svom videopodcastu apelirala je na građane: "Molim vas, zaštitite sebe i druge. Cijepite se".

Šef Ureda kancelarke Helge Braun u nedjelju je u programu ZDF-a rekao kako kampanja neće prestati krajem tjedna već će se nastaviti i sljedećih nekoliko tjedana.

VIDEO Pandemija je iza njih: Nekoliko desetaka tisuća ljudi uživalo u koncertu u Danskoj!

Komentara 18

DU
Deleted user
13:16 13.09.2021.

Christian Drosten je još prošle godine rekao da SARS-cov-2 mutacijama ide prema prehladi. I svi se poveselili, a onda su zaredali sojevi sad, ovaj, sad onaj. Sve te prognoze se mogu objesiti mačku o rep.

DU
Deleted user
13:15 13.09.2021.

100 % laz cijepite se pa pandemija nestane na prolece , Britanska statistika 90 % cijepljenih Rujan 2021 0% cijepljenih 2020 smrtnost , infektivnost 2021 VECA ovo su sluzbene statistike

DU
Deleted user
16:47 13.09.2021.

Karl Lauterbach nije ni infektolog ili imunolog a još manje stručnjak. On je korona-zombi koji gostuje po svim mogućim talk showovima i propovijeda kraj svijeta. Po njemu ima već najmanje milijarda mrtvih od corone... Njegova prognoza je otprilike onoliko točna kao da ja sada prognoziramo brojeve lota!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije