Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Dobio neobičnu kaznu: Prognali ga iz grada na šest mjeseci

Zbog mokrenja je kažnjen sa 700 kuna, a zato što kod sebe nije imao osobnu iskaznicu s još 200 kuna.
25. svibnja 2019. u 09:19 6 komentara 2239 prikaza
Siromah
Foto: Sanjin Strukić/Pixsell

Skitnica Miodrag P. (62), iz mjesta nedaleko od Osijeka, osuđen je na sedam dana zatvora, što je zamijenjeno uvjetnom kaznom, jer se skitao po Osijeku, a zbog toga je iz najvećeg slavonskog grada, prema nepravomoćnoj presudi, i prognan na pola godine.

Uz navedeno, Općinski sud u Osijeku osudio ga je zbog mokrenja na javnom mjestu, ali i zbog toga što kod sebe nije imao osobnu iskaznicu, piše Glas Slavonije. 

silovanje DOBILA I PTSP Partnerici koju je brutalno pretukao i silovao mora platiti 200.000 kuna odštete

Naime, 62-godišnji Slavonac osuđen je jer su ga 5. veljače ove godine u 13.30 na osječkom željezničkom kolodvoru policajci zatekli u alkoholiziranom stanju, s 0,65 promila alkohola u krvi, kada im je rekao da od kolovoza prošle godine nema gdje stanovati pa se skita po Osijeku, najčešće u alkoholiziranom stanju, ne držeći do osobne higijene, spava u čekaonicama autobusnog i željezničkog kolodvora, gdje su ga policajci zatjecali gotovo svakodnevno, a zbog toga su ga desetak puta i prijavili.

Osuđen je i jer je toga dana, kada su ga policajci zatekli, na parkiralištu ispred željezničkog kolodvora obavljao malu nuždu, te je prijavljen zbog omalovažavanja moralnih osjećaja građana koji su u tom trenutku dolazili i odlazili s kolodvora. Zbog skitnje je osuđen na sedam dana zatvora, no budući da je u zatvoru proveo dva dana, ostalo mu je pet dana zatvora. Međutim, sud mu je zatvorsku kaznu zamijenio uvjetnom tako da se kazna neće ispuniti ako u roku od godine dana ne počini jedan ili više prekršaja za koji mu može biti izrečena ista ili teža kazna od ove.

Zbog mokrenja je kažnjen sa 700 kuna, a zato što kod sebe nije imao osobnu iskaznicu s još 200 kuna. Uz navedeno, dobio je i zabranu dolaženja u Osijek na šest mjeseci. Iako ne mora platiti trošak prekršajnog postupka, morat će, nakon pravomoćnosti presude, pod prisilom izvršenja, uplatiti 80 kuna u državni proračun, koliko je stajao postupak njegova alkotestiranja.

Pištolj NESRETAN SLUĆAJ Policajac u BiH ubio muškarca ispred suda

Skitnica je, između ostalog, u svojoj obrani priznao sve za što ga se teretilo i dodao da je pretkraj 2017. dao otkaz, a tek prošle godine u studenome dobio mirovinu. Živio je u izvanbračnoj zajednici, no zato što se svakodnevno sukobljavao s majkom žene s kojom je živio, napustio ju je. Kazao je da si nije našao nikakav smještaj jer za to nije imao novca pa je spavao na javnim mjestima, pretežno na osječkim kolodvorima i usput pio alkohol. Sada, nakon što je primio mirovinu, u iznosu od 4000 kuna, iznajmit će si stan.
Divaaa
BEAUTY OTKRIĆE
Konačno sam pronašla rutinu za čišćenje i njegu lica
 • Avatar StevoHorvat
  StevoHorvat:

  Afganistanci i Pakistanci mogu, a Hrvati, eto - ne mogu.

 • austrougarskigeneral:

  koja su ovo pravila hrv drzave zabranili mu u grad.kao da je grad njihovo vlasništvo,,

 • Dalekovod:

  Ako je Hrvatski drzavljanin a ne radi ima pravo na socijalnu pomoc a skitnja je zakonom zabranjena.