Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 80
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OSUĐEN ANTE BARIŠIĆ (21)

Dobio 7 godina zatvora jer je Mercedesom ubio ženu: 'Jeste li se sad pokazali prijateljima?'

Policija kod Splita pronašla mrtvog muškarca
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
1/3
14.03.2024.
u 18:09

Nesreća koju je 21-godišnji Ante Barišić izazvao dogodila se u večernjim satima 7. kolovoza 2021., a sada zbog smrti 20-godišnje majke mora u zatvor

Nepravomoćno je na splitskom Županijskom sudu ovog četvrtka na sedam godina zatvora osuđen Ante Barišić (21), mladić koji je na ljeto 2022. godine svojim Mercedesom izazvao nesreću i usmrtio 20-godišnjakinju koja je prolazila kroz križanje. Ako presuda postane pravomoćna, 21-godišnjak će imati i zabranu vožnje na 12 godina, prenosi Slobodna Dalmacija

On je, podsjetimo, 7. kolovoza oko 23.20 sati brzinom od 123 km/h iz Splita u smjeru Kaštela došao do križanja Put Dragočeva - Tamunić. U vozilu su bila još trojica njegovih prijatelja, a on je usprkos crvenom svjetlu na semaforu nastavio dalje i zabio se u Hondu kojom je upravljala 20-godišnjakinja, a koja je prolazila kroz križanje dok joj je bilo zeleno. Njezin automobil se zarotirao i udario u semafor, a djevojka je zbog ozljeda rebara, vratnih kralježaka, noge, ključne kosti i unutarnjeg krvarenja u mozgu preminula četiri dana nakon nesreće. S njom je bilo i njeno dijete koje je preživjelo. 

- I jeste li se sad pokazali vašim prijateljima? - pitao je sudac Dinko Mešin mladića za vrijeme objave presude, piše Slobodna Dalmacija.

- Ne znam koliko ste vi uopće ozbiljno shvatili ovo što ste napravili, prolazite kroz jedno crveno svjetlo, pa kroz drugo. A zbog čega to radite? Možda bi razumio da ste bili pod utjecajem alkohola ili opijata, no vi ste bili trijezni i svejedno ste to napravili, ostavili ste dijete bez majke. Žaljenje i kajanje ste izrazili tek kad ste vidjeli da nemate gdje, napravili ste to reda radi, a to je ono što mi zovemo kajanje "pro forme", samo da biste umanjili kaznu. Pa vi ste i nakon ovoga u kolovozu, par mjeseci kasnije u siječnju 2023. uhvaćeni u Zadru da vozite automobil prevelikom brzinom. Znači niste se opametili, niste ovo shvatili ozbiljno - poručio mu je sudac. 

POVEZANI ČLANCI:

>> GALERIJA Kako se mijenjao kroz godine: Dugotrajno suđenja je Filipa Zavadlava promijenilo na mnoge načine

Policija kod Splita pronašla mrtvog muškarca
1/39
Ključne riječi

Komentara 2

LO
Lojzek1967
19:35 14.03.2024.

Kastracija je rješenje za takve nedoj...ance..

Avatar barba_arba
barba_arba
10:45 15.03.2024.

Sudac, svaka čast.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije