Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 129
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PONOVLJENO SUĐENJE

Naletio na pješakinju koja je van zebre prelazila cestu i usmrtio je, dobio tri godine

Ilustracija
Marko Jurinec/PIXSELL
14.03.2024.
u 07:32

Tijekom prvog suđenja bio je optužen za tzv. neizravnu namjeru i tada je bio osuđen na tri godine i devet mjeseci zatvora no tu je presudu ukinuo Visoki kazneni sud

Hrvoje S. na zagrebačkom Županijskom sudu nepravomoćno je osuđen na tri godine zatvora zbog prometne nesreće sa smrtnom posljedicom. Riječ je o ponovljenom suđenju jer je raniju nepravomoćnu presudu od tri godine i devet mjeseci zatvora, viši sud ukinuo.

Prema optužnici, Hrvoje S. se teretio da je 16. rujna 2019. u 17.05 upravljao teretnim vozilom VW Caddy Bauerovom ulicom. Kada je došao do križanja sa Zvonimirovom ulicom, nastavio je voziti desnom kolničkom trakom Bauerove ulice, a kada je došao do kućnog broja 29, nije uočio pješakinju Vesnu M. koja je prelazila kolnik iz smjera zapada u smjeru istoka prešavši cijelu širinu lijeve trake i iskoračivši na desnu voznu traku. Vozilom je naletio na pješakinju koju je srušio, a ona je pri padu zadobila  mnogostruke ozljede od kojih je na koncu i preminula. Hrvoje S. ukupno mora platiti i oko 2000 sudskih troškova te  još paušalni iznos od oko 330 eura, a na objavu  nepravomoćne presude nije došao

VEZANI ČLANCI

Tijekom ponovljenog suđenja utvrđeno je kako nalet na pješakinju nije imao veze s činjenicom da je Hrvoje S. možda prošao kroz crveno svjetlo na semaforu. Iz nalaza vještaka proizašlo je  da je u trenutku kada je crveno svjetlo bilo upaljeno na semaforu, Hrvoje S. već bio ušao automobilom u raskrižje te je naletio na  pješakinju koja je prelazila Bauerovu na mjestu gdje nije bilo pješačkoga prijelaza. Nakon dopunskoga ispitivanja vještaka, tužiteljstvo je izmijenilo optužnicu te se odlučilo za blažu kvalifikaciju - iz tzv. neizravne namjere, inkriminirano djelo je prekvalificirano u prometno nesreću sa smrtnom posljedicom počinjeno iz nehaja. 

- Olakotnim je cijenjeno  da je okrivljenik osoba koja do ovoga događaja nije dolazila u sukob sa zakonom, odnosno neosuđivan je. Izrazio je iskreno kajanje - kazala je sutkinja Mirna Barlović obrazlažući presudu.

Tijekom prvog suđenja bio je optužen za tzv. neizravnu namjeru i tada je bio osuđen na tri godine i devet mjeseci zatvora no tu je presudu ukinuo Visoki kazneni sud, koji je tražio da se na ponovljenome suđenju utvrdi upravo je li Hrvoje S., kada se upalio crveno svjetlo na semaforu za njegov smjer, već bio ušao u raskrižje Zvonimirove i Bauerove ili je prošao kroz crveno. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije