Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Praćenje trudnoće na najvišoj razini

Dobili najmoderniju ginekološku opremu vrijednu milijun kuna

Matija Posavec
02.03.2018.
u 10:00

S prvim danima veljače u Međimurju krenuli smo s dobavljanjem dijagnostičke opreme, a ni ovdje ne stajemo s ulaganjima u zdravstvo, najavljuje Posavec.

U Dom zdravlja Čakovec stigla je prva oprema koja se nabavlja u sklopu projekta ‘Povećanje broja usluga i poboljšanje pristupa i uvjeta u pružanju primarne zdravstvene zaštite u Međimurskoj županiji’ vrijednog  oko 7,6 milijuna kuna.

Nakon provedenog postupka gdje će se ukupno nabaviti 710 komada opreme, stigla je ginekološka oprema vrijednosti milijun kuna. Tako su dvije ginekološke ordinacije u Čakovcu i jedna u Prelogu opremljene s Ginekološkim ultrazvukom 3D/4D s vaginalnom sondom 3D/4D  te Linearnom sondom za ginekološki ultrazvuk. Edukaciji liječnica i puštanju opreme u rad nazočio je župan Međimurske županije Matija Posavec.

“Jedan od ključnih projekata u zdravstvu, opremanje naših ambulanti ide prema planu ulaganja u zdravstvo Međimurja. S prvim danima veljače u Međimurju krenuli smo s dobavljanjem dijagnostičke opreme, a ni ovdje ne stajemo s ulaganjima u zdravstvo, u bolnicu i Dom zdravlja, kao i sve ostale zdravstvene institucije u Međimurju kako ulaganjem u primarnu zdravstvenu zaštitu rasterećujemo pritisak na našu bolnicu, a kvalitetna oprema, uz dobre liječnike, osnovni je preduvjet za uspješan zdravstveni sustav“, objasnio je pritom župan te dodao kako je dodana vrijednost ta da će se smanjiti broj uputnica u bolnicu za 8% i uvesti preko 160 novih usluga u ambulantama primarne zdravstvene zaštite.

Matija Posavec
1/5

Komentara 1

Avatar sindarela
sindarela
10:38 02.03.2018.

Gdje se radi tu i ima a tamo se ljudi nebave domoljubljem i Bogom oni vole svoju domovinu i s Bogom se razgovaraju u crkvi i privatno i ne zazivaju ga nego ga mole

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije