Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HAMAG-BICRO

Međimurska županija bilježi najbolje rezultate u provedbi ESIF zajmova

Vjeran Vrbanec, Darko Horvat i Ljubomir Kolarek
Foto: PR FOTO
1/2
25.11.2017.
u 12:12

U Međimurskoj županiji  odobreno je 40 ESIF zajmova ukupnog iznosa 11,7 milijuna kuna, a prosječan iznos odobrenog zajma iznosi 294.291 kuna.

Međimurska županija znatno prednjači po broju odobrenih ESIF zajmova, rezultati su ESIF financijskih instrumenata Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija 2014. - 2020.“, a koje je predstavio predsjednik Uprave Hrvatske agencije za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) Vjeran Vrbanec na  konferenciji za medije u sklopu Gospodarskog foruma u Gradu Prelogu.

U proteklih godinu dana odobreno je ukupno 606 ESIF zajmova u iznosu od 168,2 milijuna kuna, a prosječan iznos odobrenog ESIF zajma je 277,5 tisuća kuna. Zahvaljujući odobrenim ESIF zajmovima, biti će zaposleno 1253 osoba. U Međimurskoj županiji  odobreno je 40 ESIF zajmova ukupnog iznosa 11,7 milijuna kuna, a prosječan iznos odobrenog zajma iznosi 294.291 kuna. Ukupan iznos investicija uz odobrene ESIF zajmove je 14,9 milijuna kuna. U planu je zapošljavanje još 92 osoba.

„Vrlo smo zadovoljni odazivom poduzetnika na mikro i male zajmove, osobito na ostvarene rezultate u Međimurskoj županiji, gdje bilježimo uspješnost od rekordnih 311 %. HAMAG-BICRO poduzetnicima nudi veću dostupnost kredita i smanjenje kamatne stope, ponajprije umanjenjem premije za rizik te smanjenjem traženih instrumenata osiguranja. Rezultat je bolja konkurentnost, porast zapošljavanja te veći iznos privatnih ulaganja," rekao je Vjeran Vrbanec. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije