Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Muke u tiskari

Dnevnici s greškom došli u škole. ‘Šaljemo nove stranice’

Foto: Ivica Galovic/PIXSELL
28.09.2017.
u 16:10

Profesori će sada preko pogrešnih stranica dnevnika morati nalijepiti ispravno tiskan arak koji će im poslati Narodne novine

Prvo su kasnili, a nakon što su školski dnevnici napokon i dostavljeni školama – barem dijelu strukovnih škola – dostavljeni su s tiskarskom pogreškom.

Kako neslužbeno doznajemo, dio škola koji se koristi takvim dnevnicima i koji još nije prešao na e-dnevnike, dobio je isprintane stranice starih dnevnika kada su se predmeti upisivali u devet umjesto sadašnjih deset rubrika. – Greška se dogodila u pripremi razredne knjige, a razlog je ljudski faktor – poručili su, nakon našeg upita, iz Narodnih novina, zaduženih za tiskanje razrednih knjiga. Greška u pripremi sada je rezultirala tiskanjem novih araka koje će profesori morati nalijepiti u dnevnike preko pogrešno otisnute strane. – Greška je već ispravljena jer se radi o samo jednoj pogrešno otisnutoj stranici. Riješena je na način da je otisnut ispravan arak sa samoljepljivom vrpcom koji je poslan školama uz ispriku zbog pogreške. Riječ je o manjoj nakladi – kazali su tako u Narodnim novinama.

Ništa precizniji nisu bili ni kada smo ih upitali koliko takva pogreška košta.

Cijena dotiska ispravnog arka iznosi nekoliko stotina kuna – poručili su u Narodnim novinama. Tih “nepreciznih” nekoliko stotina kuna, kako doznajemo, Narodne novine morat će same podmiriti, dapače, na održanim sastancima s predstavnicima Ministarstva obrazovanja obvezali su se riješiti problem.

No to nikako ne umanjuje i odgovornost Ministarstva obrazovanja u čijim su se uredima prilikom pripreme školske dokumentacije, pa i dnevnika, morale uočiti pogreške – odnosno uočiti da se za dio strukovnih škola pripremaju pogrešni dnevnici – s manje rubrika.

Komentara 2

NV
NV
19:23 28.09.2017.

Imali neš dobro danas?

BL
bljak007
21:26 28.09.2017.

Očiti dokaz da neznaju svoj posao, i da nema završne kontrole, i nikom ništa, za neko drukčije vrijeme netko bi debelo financijski odgovarao zbog te greške.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije