Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nisu tiskani?

Škola je počela, a imenici i dnevnici još nisu stigli

Foto: Goran Stanzl/Pixsell
05.09.2017.
u 11:12

Đuro Baloević, predsjednik Splitsko-dalmatinskog ogranka Hrvatske udruge ravnatelja osnovnih škola, kaže kako je ta dokumentacija i prijašnjih godina dolazila u zadnji trenutak, ali nije kasnila i nije mu jasno gdje je nastao problem...

Do sredine srpnja obavljene su i zaprimljene narudžbe škola za pedagošku dokumentaciju, a do jučer, kada je počela školska godina, Narodne novine  školama još nisu dostavile naručenu pedagošku dokumentaciju – dnevnike i imenike, prenosi Slobodna Dalmacija.

Đuro Baloević, predsjednik Splitsko-dalmatinskog ogranka Hrvatske udruge ravnatelja osnovnih škola, tzv. HUROŠ-a, za Slobodnu kaže kako je ta dokumentacija i prijašnjih godina dolazila u zadnji trenutak, ali nije kasnila i nije mu jasno gdje je nastao problem. Baloević kaže kako su tajnici i ravnatelji škola Splitsko-dalmatinske županije, koji su zvali Narodne novine, dobili informaciju da dnevnici i imenici stižu 15. rujna.

– Znam da su do sredine srpnja sve osnovne škole dostavile  narudžbe "Narodnim novinama", da je došlo i do izmjene Pravilnika o pedagoškoj dokumentaciji, znam da Ministarstvo znanosti financira tu dokumentaciju, ali uistinu ne znam kako je i gdje nastao problem – kaže Baloević.

Narodne novine, na upit Slobodne gdje je nastao problem, poslale su sljedeći odgovor:

"Narodne novine" d.d. sudjeluju u izradi pedagoške dokumentacije kao partner u tisku i distribuciji, sukladno ovjerenim dokumentima koje dobivaju od nadležnog ministarstva. Sva prispjela ovjerena pedagoška dokumentacija otisnuta je i distribuirana, dok će i ostali dio biti tiskan i distribuiran u najbržem mogućem roku po primitku ovjerenih dokumenata", kratko je odgovorio rukovoditelj Odjela korporativnih komunikacija "Narodnih novina" Bojan Vinek.

Iz Ministarstva obrazovanja dali su odgovor u kojem kažu da je Pravilnik o pedagoškoj dokumentaciji i evidenciji te javnim ispravama u školskim ustanovama objavljen u Narodnim novinama 17. svibnja 2017. te je na snagu stupio s 1. rujnom 2017. i uvjereni su da će sva potrebna dokumentacija biti u školama u najkraćem roku. 

Komentara 7

SH
Shaman
11:37 05.09.2017.

Ja nekaj ne kužim: svake školske godine se s nečim kasni, nikad ništa ne štima, kao da je početak školske godine neka prirodna katastrofa koju nikad nije očekivao. A rješenje je jednostavno: podijeliti pokoji otkaz onima koji nisu odradili svoj posao, pa će druge godine biti bolje.

KS
krao_sam
12:01 05.09.2017.

iznenadila ih nova školska godina . kako samo dodje iznenada sram ju bilo.

RE
realisticki
12:41 05.09.2017.

S obzirom na pad broja učenika, u Odjelu korporativnih komunikacija "Narodnih novina" se nisu mogli dogovorit koliko stranica će imati dnevnici i imenici ove godine. Rukovoditelj Bojan Vinek je bio negdje na kavi, pa sada sve kasni.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije