Naslovnica Zagreb ZG Vijesti

Novac za udžbenike već se isplaćuje

Većina gradova refundirat će kupnju udžbenika ili će učenike knjige dočekati na klupama. Jedino Dugo selo novac isplaćuje unaprijed
31. srpnja 2017. u 10:46 1 komentara 896 prikaza
19.08.2010., Zagreb - Udzbenici i skolska oprema u knjizari Profil Megastore u Bogovicevoj ulici.
Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/3

Svim dugoselskim osnovnoškolcima, bez obzira na socijalni status, ove su školske godine prvi put sufinancirani udžbenici za obvezne predmete. Isplate novca za udžbenike koji za niže razrede koštaju 300 kuna, dok za više dosežu i iznos od 760 kuna, već su započele. Za razliku od većine drugih gradova u županiji, gdje će školarce udžbenici dočekati u klupama ili će se roditeljima novac refundirati nakon kupnje, uz prilaganje računa, Dugo Selo novac je odlučilo isplatiti unaprijed.

Slavko Kojić Zagrebu i gradovima uzeli su 20 milijardi kuna i dali ih Todoriću

– Novac nije bio predviđen proračunom, već rebalansom pa su neki roditelji već kupili knjige, a drugi su ih naručili. Stoga smo zaključili da je najpoštenije da svi dobiju novac i potpišu izjavu da će sufinancirane udžbenike na kraju školske godine neoštećene ostaviti školi – rekao je dugoselski gradonačelnik Nenad Panian.

Besplatne udžbenike dobit će i školarci iz Zaprešića, Svete Nedelje, Samobora i Ivanić-Grada, dok će Velikogoričani uz knjige dobiti i radne bilježnice. U Jastrebarskom će besplatne knjige dobiti učenici čiji su roditelji nezaposleni. Vrbovec sufinancira dio udžbenika i radnih bilježnica, dok Sveti Ivan Zelina za više razrede ne osigurava knjige, već kutije za tehničku kulturu, likovne mape i atlase. 

Učionica budućnosti TABLET KAO STANDARD E-udžbenici su dostupni, ali ih u školi ne koriste Bunjevci HRVATSKA ODBLOKIRALA SRBIJU Potpisan sporazum o udžbenicima za hrvatsku manjinu Sjednica Gradske skupstine Grada Zagreba. Gradonacelnik Milan Bandic.  Photo: Luka Stanzl/PIXSELL Otpis dugova, dopunsko, udžbenici... Sve mu je prošlo. Ceh? 25 milijuna kuna

 

Financije
Ja sam PMP
Znate li što je PMP i zašto se u svijetu smatra zlatnim standardom?
  • 1234goso:

    kad će ovi iz ercegovine promjenit ovu riječ ''udžbenik'' to meni zagorcu zvući srpski