Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 42
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŽUPANIJA

Novac za udžbenike već se isplaćuje

19.08.2010., Zagreb - Udzbenici i skolska oprema u knjizari Profil Megastore u Bogovicevoj ulici.
Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL
1/3
31.07.2017.
u 10:46

Većina gradova refundirat će kupnju udžbenika ili će učenike knjige dočekati na klupama. Jedino Dugo selo novac isplaćuje unaprijed

Svim dugoselskim osnovnoškolcima, bez obzira na socijalni status, ove su školske godine prvi put sufinancirani udžbenici za obvezne predmete. Isplate novca za udžbenike koji za niže razrede koštaju 300 kuna, dok za više dosežu i iznos od 760 kuna, već su započele. Za razliku od većine drugih gradova u županiji, gdje će školarce udžbenici dočekati u klupama ili će se roditeljima novac refundirati nakon kupnje, uz prilaganje računa, Dugo Selo novac je odlučilo isplatiti unaprijed.

– Novac nije bio predviđen proračunom, već rebalansom pa su neki roditelji već kupili knjige, a drugi su ih naručili. Stoga smo zaključili da je najpoštenije da svi dobiju novac i potpišu izjavu da će sufinancirane udžbenike na kraju školske godine neoštećene ostaviti školi – rekao je dugoselski gradonačelnik Nenad Panian.

Besplatne udžbenike dobit će i školarci iz Zaprešića, Svete Nedelje, Samobora i Ivanić-Grada, dok će Velikogoričani uz knjige dobiti i radne bilježnice. U Jastrebarskom će besplatne knjige dobiti učenici čiji su roditelji nezaposleni. Vrbovec sufinancira dio udžbenika i radnih bilježnica, dok Sveti Ivan Zelina za više razrede ne osigurava knjige, već kutije za tehničku kulturu, likovne mape i atlase. 

 

Komentara 1

12
1234goso
00:36 01.08.2017.

kad će ovi iz ercegovine promjenit ovu riječ ''udžbenik'' to meni zagorcu zvući srpski

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije