Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Lifestyle Moda & ljepota

Napokon rješenje za sve koji imaju problema s ćelavosti

Bilo da se radi o gubitku kose zbog kemoterapije, nakon poroda, zbog stresa ili nasljeđivanjem postoji učinkovito rješenje - metoda nekirurškog umetanja kose (alternativna transplantacija).
22. prosinca 2017. u 10:53 2265 prikaza
Ćelavost
Foto: Thinkstock
Pogledajte galeriju 1/3

Opadanje kose problem je koji utječe na samopouzdanje, a tim problemom zahvaćene su i žene i muškarci. S obzirom da je ćelavost nasljednog karaktera ugrubo se procjenjuje da će polovica muškaraca do 50. godine života gubiti kosu. 

Bilo da se radi o gubitku kose zbog kemoterapije, nakon poroda, zbog stresa ili nasljeđivanjem postoji učinkovito rješenje - metoda nekirurškog umetanja kose (alternativna transplantacija)

O čemu se zapravo radi?

'Ova metoda je i za muškarce i za žene, ali i djecu. Postupak je da se po svakom klijentu napravi detaljan model, određujemo tonalitet željene boje, gustoće i kovrčavosti. Kalupi se zatim šalju u američki institut koji po njima radi kosu', rekla je Dijana Bubaš iz Frizerskog salona DMD koji je jedini u ovom dijelu Europe ovlašten za alternativnu transplantaciju kose. 

Ono po čemu se ističe ova metoda je što se na mrežicu veže vlas po vlas pa kad se stavi na tjeme izgleda kao prirodna kosa koja raste iz tjemena. 'Kosa se aplicira na ogoljeli dio tjemena silikonskim trakicama i povezuje se s ostatkom kose. Mikromrežica se može stavljati i na ožiljke, a tjeme kroz nju 'diše'', objasnila je Dijana Bubaš i dodala da se ova metoda koristi i kod djelomične i kod potpune ćelavosti. 

Alternativna transplantacija kose | Autor : Frizerski salon DMD Foto: Frizerski salon DMD

Nakon stavljanja ovog umetka s prirodnom kosom može se nesmetano plivati jer je on čvrst i ne pada, a može se i oprati dok je na glavi. Umetak se čak može i lagano povući te se ne mora skidati svaku večer, za razliku od perika koje ne stoje tako čvrsto na glavi. 

Cijena ove metode ovisi o odabranoj dužini i gustoći, a kreće se od tri i pol tisuće kuna na dalje. Naručena kosa od partnera iz SAD-a stigne kroz mjesec do dva od narudžbe, a kosa je europskog stila - prirodno je sjajna, podatna, ne kruti se te je nakon pranja nježna i svilenkasta.

S obzirom da se ne radi o klasičnoj frizuri, već o metodi koja sa sobom povlači i pitanje diskrecije, u salonu je za to predviđen posebno odvojen i opremljen prostor. 

Kako izbjeći kirurški zahvat i postići prirodan izgled te sve informacije o nekirurškoj metodi umetanja kose (alternativnoj transplantaciji) pronađite na stranici Frizerskog salona DMD

Alternativna transplantacija kose | Autor : Frizerski salon DMD Foto: Frizerski salon DMD

Likovi Matana i Šunje
NI MATAN NI ŠUNJE NE MOGU PREKO
Pustoš uz granicu: U BiH su kupovali gajbu piva za 40 kuna, gorivo za dvije, lijekove... Toga više nema
ISTRAŽUJEMO
Ovo je najčešćih 10 vrsta spavača – prepoznaješ li sebe među njima?