Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SKANDAL U ITALIJI

Djevojka se ubila nakon što se internetom proširila njezina snimka seksa

tiziana cantone
Foto: Instagram
16.09.2016.
u 14:50

Njezina smrt izazvala je veliku raspravu u Italiji vezanu uz opasnosti koje proizlaze iz javnog sramoćenja mladih djevojaka

Samoubojstvo koje je počinila 31-godišnja Tiziana Cantone potresa Italiju, a o svemu se oglasio i premijer Matteo Renzi.

Razlog samoubojstva leži u pritisku i javnoj sramoti koju je djevojka doživjela zbog snimke seksa koja se proširila internetom.

Video seksa s muškarcem Tiziana je poslala bivšem dečku i trojici prijatelja u koje je vjerovala, no video se idućih dana počeo dijeliti društvenim mrežama, a bio je objavljen i na pornostranicama. Ona je uskoro postala metom videoparodija i montaža, piše Metro.

Djevojaka je pokrenula i tužbu u kojoj je tražila da se snimka skine s interneta, a samoubojstvo je počinila u stanu svoje tetke u blizini Napolija.

Vlasti su odlučile istražiti njezinu smrt te su muškarci kojima je poslala snimku ispitani. Tiziana je na sudu dobila bitku i "pravo na zaborav" te je naređeno da se snimka makne s raznih stranica i pretraživača. No, bila je primorana platiti 20 tisuća eura sudskih troškova.

Njezina smrt izazvala je veliku raspravu u Italiji vezanu uz opasnosti koje proizlaze iz javnog sramoćenja mladih djevojaka.

– Kao vlada nismo mogli previše toga napraviti. To je uglavnom kulturološka, no i društvena i politička borba. Mi se moramo obvezati da ćemo sve napraviti... Nasilje nad ženama nije neiskorjenjiv problem – kazao je Renzi.

>> Ubila se 24-godišnja zvijezda serije Mala nevjesta

Komentara 15

PP
pp
15:45 16.09.2016.

Prvo sam htio reci jadna ali sad ne razumijem. Ona je poslala snimku seksa s muškarcem bivšem dečku i trojci prijatelja? Zašto?! Mislim tko šalje snimku seksa bivšem dečku? Zbog osvete, voajerizma. A navodno mu vjeruje. Mislim koji muškarac želi gledati da mu bivsu odrađuje neki drugi muškarac. Ništa mi nije jasno.

Avatar bambin@
bambin@
15:47 16.09.2016.

Nije mi jasno kako ljudima ne ide u glavu da vec ako se snimaju u takvim "situcijama" uvijek su velike sanse da ce to doci u krive ruke..a jos manje mi je jasna doticna koja je sama podijelila svoju snimku,a s kojom namjerom??

Avatar 123456
123456
15:59 16.09.2016.

Ja mislim kak je ova "dama" namjeravala postati popularna svojim međunožnim uratkom (ko seve nacionale), ali nije bila dovoljno jaka da podnese takvu prljavu "slavu"! A jasno je i da je bila g l u p a ko noć kad je taj svoj uradak dijelila gomili muškaraca. Pa kaj je očekivala. Sama je sve organizirala, odradila i distribuirala i sad bi joj trebali biti krivi svi osim nje za njenu primitivnu međunožnu aktivnost. Fuuuuj!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije