Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 49
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VAŽNO GA JE ZNATI

Spašena zbog geste rukom: Oteta djevojka (16) pokazala znak zbog kojeg su vozači znali da je u nevolji

Daniel Reinhardt/DPA/PIXSELL
08.11.2021.
u 13:06

Nakon što je spašena, djevojka je policiji rekla da je oteta iz svoje kuće u Sjevernoj Karolini

Oteta 16-godišnjakinja iz SAD-a spašena je 4. studenoga nakon što je upotrijebila međunarodni znak za pomoć koji je naučila na društvenoj mreži TikTok. Bila je u automobilu otmičara Jamesa Bricka (61) te činila geste rukom koje označavaju obiteljsko nasilje. Osobe iz drugih automobila to su primijetile te pozvale policiju. 

Signal se sastoji od podizanja dlana, uvlačenja palca te potom spuštanja ostalih prstiju. Palac je "zarobljen" unutar ostalih prstiju, a signal nalikuje stisnutoj šaci. Osmišljen je kako bi bio znak koji ukazuje na obiteljsko nasilje

@mojo.abidi

A missing girl was rescued after using a hand signal she learnt on TikTok to show she was in danger ##news ##learnontiktok ##signalforhelp

♬ Blade Runner 2049 - Synthwave Goose

Djevojku, čiji su nestanak prijavili roditelji, uočio je muškarac u automobilu iza Brickova. Nazvao je policiju te kazao kako je ugledao tinejdžericu koja je izgledala kao da je u nevolji. Njezinog su otmičara potom uhitili policijski službenici iz Kentuckyja, piše Daily Mail

Nakon što je spašena, djevojka je policiji rekla da je oteta iz svoje kuće u Sjevernoj Karolini te odvezena kroz Ohio, Tennessee i Kentucky. 

Brick je optužen za otmicu i posjedovanje dječje pornografije s obzirom na to da je na njegovu mobitelu pronađen sadržaj koji maloljetnicu pokazuje na seksualan način. Nije poznato je li riječ o otetoj 16-godišnjakinji ili o drugoj osobi. Također, potrebno je utvrditi i je li Brick poznavao svoju žrtvu prije napada te kako ju je uspio oteti. 

Ključne riječi

Komentara 2

DI
dino85
13:19 08.11.2021.

I meni je jedan pokazao srednji prst, pa je poslije bio isto u nevolji.

ST
sttipe
23:32 08.11.2021.

Nema znaka. Samo 50 rečenica sr.nja!! Znak, kojeg ni ja neznam, nije pokazan. Od pustog spama, više nema informacija, iako je taj znak triba bit jedina informacija ovog teksta.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije