Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IZVJEŠTAJ

Kina gradi makete američkog nosača zrakoplova i ratnih brodova, poznato i čemu to služI

US Strike Group And Japanese Warship In Joint Drills
Foto: ABACA
1/2
08.11.2021.
u 11:48

Nije prvi put da su takve makete uočene u kineskoj pustinji, ali se navodi da su ove replike točnije i detaljnije.

Kineska vojska izgradila je makete američkog nosača zrakoplova i dva druga američka ratna broda u svojoj sjeverozapadnoj pustinji, vjerojatno za vježbe ciljanja projektila, navodi u izvješću Američki mornarički institut.

Institucija sa sjedištem u Marylandu, neovisna o američkoj vojsci, priopćila je u nedjelju da su satelitske snimke koje je dobila otkrile da su makete brodova postavljene u pustinji Taklamakanu u regiji Xinjiang.

 

Lažni nosač zrakoplova gotovo je jednake veličine kao i original, što znači da bi trebao izgledati slično snimci radarske mete, priopćio je Pomorski institut.

Nije prvi put da su takve makete uočene u kineskoj pustinji, ali se navodi da su ove replike točnije i detaljnije.

Na pitanje o izvješću, glasnogovornik ministarstva vanjskih poslova Wang Wenbin rekao je novinarima u Pekingu: "Nije mi poznato to pitanje".

Sve su jače napetosti između SAD-a i Kine zbog Tajvana, koji Peking smatra odcijepljenom pokrajinom, kao i zbog kineske vojne izgradnje i velikih teritorijalnih pretenzija u Južnome kineskom moru.

VIDEO: Rusi masovno dolaze u Zagreb na cijepljenje, avioprijevoznici iz Moskve lete šest puta tjedno

Ključne riječi

Komentara 7

JO
jorgen
13:07 08.11.2021.

Navedeni razlozi su jednostrani i u skladu s euroatlantističkom doktrinom. Da se potrudite barem malo biti objektivniji onda biste spomenuli da je za vrijeme Obame proglašena doktrina 'Pivot to Asia' kojom se želi provesti 'containment' Kine na moru i kopnu, što je ujedno i moment od kojega Kina užurbano jača vojne kapacitete pokušavajući spriječiti blokiranje pomorskih puteva za potrebe svojih brodova.

GO
goran2hr
12:20 08.11.2021.

Kada SAD krene u napad na Kinu, Hrvatima će pripasti čast da budu u prvom valu koji će se iskrcati.

SO
Sotona
13:51 08.11.2021.

Sram ih bilo te Kineze.. Špijunska Institucija sa sjedištem u Marylandu, neovisna o američkoj vojsci, priopćila je u nedjelju da su satelitske snimke koje je dobila otkrile da su makete brodova postavljene u pustinji Taklamakanu u regiji Xinjiang. ida sese Kinezi spremaju da oplete po njima sa programiranim raketama koje ih sigurno prepoznaju i pronalaze ....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije