Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TUŽNA PRIČA IZ BIH

Djed preuzeo brigu o četvero unučadi: Roditelji su ih napustili, zovu me mama

Foto: Hayat Media BiH/Screenshot
16.10.2022.
u 21:39

Bio je to šok za cijelu obitelj, no Edin je od prvog dana preuzeo brigu o unučadi bez imalo razmišljanja, iako je slabijeg zdravlja i ima minimalna primanja.

Edin Džafić iz Breze u BiH prije nešto više od godinu dana postao je skrbnik četvero unučadi kada su se njegov sin i snaha odlučili na razvod. Otišli su svaki svojim putem, a djecu od šest, četiri, tri i jedne i pol godine ostavili su baki i djedu.

Bio je to šok za cijelu obitelj, no Edin je od prvog dana preuzeo brigu o unučadi bez imalo razmišljanja, iako je slabijeg zdravlja i ima minimalna primanja, piše Dnevni Avaz.

Tako mala djeca trebaju puno brige, pa je Edin s njima cijeli dan, dok njegova supruga pokušava nešto zaraditi u lokalnoj trgovini. Edin kaže da mu je teško objasniti njegov život sada, no najteže mu pada vidjeti koliko djeci nedostaju roditelji.

"Mi se trudimo, ali znamo da majku i oca ne može nitko zamijeniti. Ovo je sada moj život. Od nekih primanja djecu hranim, uzimam im pelene. Mene zovu babo, dedo, a nekad i mama. Željni su majke, topline... Mi im pružamo što imamo. Borim se koliko god mogu, teško je raditi a njih čuvati" rekao je Edin, dodajući kako je probao kontaktirati sina i snahu, ali nisu imali interes za djecu.

VIDEO: Posljednja zagrebačka videoteka Pauk našla se pred stečajem: 'Mislim da nećemo opstati'

Komentara 2

DU
Deleted user
08:36 17.10.2022.

Jadni ljudi, ali i jadna djeca :(

VI
vidum
13:15 17.10.2022.

Da se čovjek naježi. Ali ništa čudno u današnje vrijeme. Odgajamo egoiste koji nisu spremni bilo što dijeliti ni sa kim, pa ni sa vlastitom djecom, kad im se slučajno dogode.Bit će toga puno više. Ovi (ne)sretnici imaju barem nekoga tko ih voli. Nadam se da će jednog dana postati pravi ljudi, u čemu bi im mogla pomoći i ova teška životna sudbina.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije