Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 171
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HRVATSKA STRANKA PRAVA O RAZLOZIMA USKRAĆIVANJA POVJERENJA NOVOJ VLADI

Đapić: Prijevremeni izbori nakon rebalansa proračuna ove jeseni

07.07.2009.
u 12:42

Držeći kako Jadranka Kosor u programu svoje Vlade vanjsku politiku stavlja iznad nacionalnih interesa dajući prevelike ustupke nacionalnim manjinama kako bi dobila potporu za obnašanje vlasti, Hrvatska stranka prava uskratila je svoje povjerenje novoj premijerki.

Nova Vlada mora biti tvrđa prema Europskoj uniji, zaustaviti naloge koji nam stižu s te adrese, jer Sanader je ispunjavao sve što se od njih tražilo, a opet smo doživjeli blokadu, ocijenili su pravaši na današnjoj konferenciji za novinare.

Ulazak u Europsku uniju doživio je poraz, a ipak je na prvom mjestu politike Jadranke Kosor, smatraju u HSP-u. U toj stranci, kako je komentirao Ante Đapić, predsjednik HSP-a, zamjeraju i odnos ove Vlade prema nacionalnim manjinama.

HSP poštuje nacionalne manjine, ali ne možemo tolerirati situaciju u kojoj će one određivati stratešku politiku države. To je bilo i ranije, ali je sada još više došlo do izražaja, rekao je čelni čovjek HSP-a držeći da si predstavnici nacionalnih manjina svoju potporu bilo kojoj hrvatskoj vladi ne trebaju uvjetovati svojim zahtjevima koji nisu realni i ne postoje niti u jednoj članici EU, poput dvostrukog prava glasa.

Novoj Vladi pravaši daju rok do jeseni kada će se, smatraju u HSP-u, lomiti koplja oko novog rebalansa koji bi prema najavi predsjednika HSP-a trebao biti težak 15 milijarda kuna i znatno bolniji od skorašnjeg koji Sabor čeka u ljetnom dijelu zasjedanja.

HSP-u je u interesu da se dogode prijevremeni izbori, a više ćemo znati ove jeseni kada kreće nova štednja i rezanje dotacija iz proračuna, prognozirao je Đapić predviđajući navedeno kao razloge za prijevremene izbore.


HSP razmišlja o predsjedničkom kandidatu

HSP razmišlja o svojemu predsjeničkom kandidatu, osobno mislim da bi trebali imati svoga kandidata iako novca za taj projekt nemamo kao ostali, ocijenio je Ante Đapić najavljujući i mogućnost da se podrži i neki nezavisni kandidat. No odluka je na stranci i ona se tek treba donijeti, kao i analiza zašto bi se išlo u te izbore, istaknuo je Đapić.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije