Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Divjak s Hrvatskim generalskim zborom o važnosti kurikularne reforme

Pomoćnik ministrice Prskalo naglasio je kako će ministarstvo voditi brigu o nacionalnim temama.
24. studenoga 2017. u 15:58 33 komentara 2264 prikaza
Pogledajte galeriju 1/7

Ministrica znanosti i obrazovanja  prof. dr. sc. Blaženka Divjak sa svojim pomoćnikom za strukovno obrazovanje Vladom Prskalom, posjetila je Hrvatski generalski zbor. 

Kurikularna reforma Eksperimentalno provođenje: Ovo su novosti u glazbenom, tehničkom i likovnom

U uvodnom dijelu predsjednik Hrvatskog generalskog zbora Pavao Miljavac upoznao je ministricu s djelovanjem udruge s naglaskom na naš projekt "Nacionalni program edukacije o Domovinskom ratu". Ministrica je pozdravila inicijativu HGZ-a o održavanju stručnih predavanja predmetnim nastavnicima i profesorima povijesti te je podržala suradnju s Agencijom za odgoj i obrazovanje.

Ministrica Divjak zamoljena je da nazočnima prokomentira aktualne teme u društvu vezane uz znanost i obrazovanje, kao što su cjelovita kurikularna reforma te je odgovarala na brojna pitanja prisutnih koji su naglasili važnost modernizacije obrazovanja za 21. stoljeće i važnost građenja škole za život, a ne samo ocjenu.

Pomoćnik ministrice Prskalo naglasio je kako će ministarstvo voditi brigu o nacionalnim temama. Posebnu pozornost pridao je  problemu strukovnih škola, koje su izuzetno loše opremljene i nisu u mogućnosti odgovarati zahtjevima gospodarstva u Hrvatskoj. Potrebno je da strukovne škole budu okrenute prema gospodarskim zahtjevima svoje županije te da je potrebno jačanje dualnog obrazovanja.

1 / 14
Zagreb: Blaženka Divjak i Zoran Bekić govorili o promjenama u visokom obrazovanju
Gordan Lauc Gordan Lauc Ugledni znanstvenik i profesor sasuo paljbu po sveučilištu: 'Sustav štiti neradnike' Blaženka Divjak NEMA JASNIH SMJERNICA Pilot-reforma počinje samo u prvim i petim razredima i STEM predmetima Konferencija za novinare povodom 55. plenarnog zasjedanja HBK-a 55. ZASJEDANJE HBK o vjeronauku u školama: 'Stalo nam je do kvalitete odgoja'
Zagreb: Tomislav Tomašević sa suprugom, roditeljima i bratom
Iva Mertić Tomašević
Tko je izgledna prva dama Zagreba? Kada ga je tek upoznala, mislila je da Tomislav nije za vezu
CAMPGO Campers
PROMO
Hrvati prigrlili trend kampiranja
  • Stormbringer:

    Samo pljujte po braniteljima. Ako ste četnici onda ste jadni luzeri, a ako ste Hrvati onda ste tardire, jer su vam ovi ljudi omogućili da ste živi.

  • BANZO:

    Barem 50% ih je Manolićev i Boljkovćev kadar.

  • chanchir:

    i jesi dala generalima citanke,je li im tesko gradivo?????