Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
povratak u školske klupe

Divjak: Odaziv učenika u škole iznad očekivanja

Solin: Učenici nižih razreda s veseljem se vratili u školu
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
1/3
25.05.2020.
u 16:14

Ministrica je odgovorila i na često postavljeno pitanje zašto samo razredna nastava ako su škole sigurne

Prvog dana povratka učenika razredne nastave u školske klupe popunjenost je iznad očekivanja, istaknula je ministrica obrazovanja Blaženka Divjak na današnjoj konferenciji z amedije.

- Do 15 sati prikupili smo podatke o 80% učenika razredne nastave, dakle oko 125 tisuća učenika. Mi smo pričekali do 15 sati kako bi došla i popodnevna smjena. Tako da su ovo podaci koji se odnose na više od 700 škola, i dalje nam pristižu podaci, ali evo dakle 80% je popunjenost - kazala je minstrica zahvaljujući se roditeljima na ukazanom povjerenju.

- Najveći odaziv imamo u Brodsko-posavskoj i Varaždinskoj županiji, gdje je došlo 94% učenika, a najmanji odaziv je u Gradu Zagrebu sa 61% - dodala je ministrica. Pojasnila je da je razlog manjeg odaziva u Zagrebu vjerojatno i izmještenost brojnih škola oštećenih u potresu.

Kazala je i da Škola na trećem ide do 5. lipnja, dok će viši razredi i srednja škola nastaviti rad na daljinu.

Odgovarajući na često postavljano pitanje zašto samo razredna nastava ako su škole sigurne, kazala je:

- Otvorili smo restorane, frizerske salone, ali nitko ne radi kapacitetima kao prije pandemije. U tom smislu niti škole ne mogu raditi punim kapacitetom jer ne bi mogli osigurati sve potrebne uvjete koji su propisani.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije