Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PONOS Poznati Dubrovčani o svom kapetanu Ćići

Dirnuvši u kapetana, dirnuli su u povijest Dubrovnika

28.11.2008.
u 18:43

Mira Buconić, županica: Dijelim radost obitelji Laptalo i kapetana Ćića, ali i svih kapetana svijeta jer se Laptalu osudilo po zapovjednoj odgovornosti. Ovo je dokaz da se čak i u Grčkoj zakon počeo provoditi. O kapetanu Ćiću, kojega poznam osobno, mogu reći i to da nije niti sposoban za nečasne radnje kao što je ova koja mu se donedavno stavljala na teret – kazala je Mira Buconić, županica.

– U svijetu gdje je pravda upitna kategorija ovakvi slučajevi pokazuju da je ipak dostižna. No, došlo je do toga da se pravednik, poput kapetana Laptala, mora napatiti da bi dokazao nevinost, za razliku od onih koji ne moraju dokazivati da su lopovi. Dirnuvši u kapetana Laptala, dirnuli su u povijest Dubrovnika. Ne zato što je Laptalo povijest Grada, nego zato što je povijest Grada pomorstvo i kapetanstvo – rekao je Mišo Mihočević, ravnatelj Kazališta M. Držića.

– Kako su stizala svjedočanstva uključenih u slučaj, kako su se pojavljivale ekspertize iz svijeta, sumnja je nestajala. Srećom, prizivni sud je imao znanja, snage i etike poništiti ni na čemu utemeljenu osuđujuću presudu i kapetana osloboditi. Ostaje činjenica da je prvostupanjski sud donio nerezonsku, na dokazima neutemeljenu presudu. I nitko ne govori zašto!


Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije