Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ponovno uhićen

Diplomiranog prosjaka nakon pritvora čeka posao

Ivica Galić (1)
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/3
21.02.2012.
u 08:00

Recite mu da se makne s ulice. Problem je riješen, nazvao nas je dubrovački poduzetnik koji je spreman zaposliti Galića, kaže Milo Prlenda

Otkucalo je točno deset, a Zagrepčanin Ivica Galić, odnedavno prosjak s dvije diplome, ponovno je stao na isto mjesto – u Tkalčićevu ulicu. Deseti je to dan njegova prosjačenja..

Svi pitaju o diplomama

U škrabici novčanice od deset kuna. Ne galami, ne govori, a prolaznici pokraj njega više ne prolaze šutke. Baš svi pitaju o diplomama, o radnom stažu, o njegovu životu, kažu, čitali su u Večernjaku..

Njegova priča dirnula je brojne Večernjakove čitatelje, koji od jučer zovu u redakciju i nude posao.

– To je sjajno. Radujem se svakom pozivu i, ako svojim znanjem mogu pomoći, odazvat ću se na razgovore za radno mjesto – kaže Galić nakon što smo mu javili za prvu ponudu koja je stigla u našu redakciju.

Posrami se, spusti glavu i tiho kaže – nisam tražio medijsku pozornost, samo sam želio da mi pomognete da me policija ostavi na miru...

– Vjerovao sam da ću se snaći. Ne tražim nezasluženo posao, želim obaviti razgovore i želim zadovoljiti uvjete – kaže.

Pozivi za posao stižu iz svih krajeva Hrvatske – Dubrovčanin Miho Prlenda nudi posao u privatnoj tvrtki na mjestu marketinškog stručnjaka, informatičke poslove nude i brojni poduzetnici u Zagrebu s brojnih portala, a ponudu je dobio i za zaposlenje u obiteljskoj tvrtki obitelji Dabić.

Ne želim da gladuje

– Imam obiteljsku proizvodnju, malu doduše, nisam kruha gladan i ne želim da ni Ivica gladuje – poručuje Branko Dabić.

Vlasnik dubrovačke tvrtke s podružnicom u Zagrebu zamolio je da Ivici javimo da je od sutra zaposlen čovjek.

– Molim vas, recite mu da se makne s ulice. Problem je riješen – poručuje Miho Prlenda.

No poruka do Ivice Galića nije stigla. Policija ga je oko podneva ponovo uhitila i do zaključenja ovoga izdanja nije izišao iz policijske postaje. Četvrti je to put.

– Priveden je na Prekršajni sud i tu naša ingerencija prestaje. Počinio je prekršaj iz članka 11. Zakona protiv javnog reda i mira. Uhićen je četvrti put – poručili su iz zagrebačke policijske postaje.

Ključne riječi

Komentara 122

JA
javornov
08:09 21.02.2012.

Iz članka u članak Tkalčićeva pa Tkalčićeva... a kad tamo Pod zidom, nikakva Tkalčićeva.

Avatar dpejakovic
dpejakovic
09:37 21.02.2012.

Dobar marketinški potez, svaka cast, u današnje vrime se teško snać, eto on je zato manje zlobe...

IS
istima
10:31 21.02.2012.

Paaaa... dečko je ovladao osnovama marketinga, to se da upotrijebiti...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije