Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 121
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'LAŽU O SASTANKU'

Đikić napao Lauca i Beroša: 'Količina neistina koje ste iznijeli je zastrašujuća'

Rijeka: Ivan Đikić sudjelovao na znanstvenom skupu o virusu COVID-19
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL
1/3
20.10.2021.
u 17:12

- No ni ti politički spinovi i laži neće dugo trajati. Plenković će ili raspustiti Znanstveni savjet, većina stručnjaka će napustiti ZS, ili će se zahvaliti Gordanu Laucu na suradnji - napisao je Đikić

Ivan Đikić, hrvatski znanstvenik sa Sveučilišta Goethe u Frankfurtu, napao je ministra Vilija Beroša i člana Znanstvenog savjeta Vlade Gordana Lauca jer, kako tvrdi, nisu iznijeli javnosti stvarne stavove stručnjaka na sastanku.

"Vili Beroš i Gordan Lauc iznose neistine o sastanku Znanstvenog savjeta Vlade RH. No ni te manipulacije neće dugo trajati. Andrej Plenković je bio prisutan i dobro zna što su mu poručili stručni članovi Znanstvenog savjeta o trenutačnoj situaciji i njegovoj odgovornosti", poručio je Đikić putem Twittera.

Malo prije toga Đikić je ministra Beroša prozvao da narušava povjerenje građana u znanost.

"Svojim politickim manipulacijama zbunjujete građane i urušavate povjerenje u znanost i cijepljenje. Vi kao resorni ministar ste direktno odgovorni za vrlo nisku procjepljenost građana HR (oko 45% u usporedbi s prosjekom EU 65%). Čeka nas neizvjesna jesen i zima u RH", tvitao je Đikić.D

Dodao je da je količina neistina koje je Beroš izrekao nakon sjednice Znanstvenog savjeta Vlade zastrašujuća.

- Zašto? No ni ti politički spinovi i laži neće dugo trajati. Plenković će ili raspustiti Znanstveni savjet, većina stručnjaka će napustiti ZS, ili će se zahvaliti Gordanu Laucu na suradnji - napisao je.

 

>> Pogledajte i ovaj video - COVID pozitivan pobjegao s kisika u zagrebačkoj Zaraznoj bolnici: Nađen mrtav kod Samobora

Komentara 91

Avatar southman
southman
17:22 20.10.2021.

Profesionalni poklopac.

DU
Deleted user
17:32 20.10.2021.

Kakvo je ovo pak šutiranje i omalovažavanje kolege? Išla sam tražiti tko je zapravo Gordan Lauc. On je profesor i provodi istraživanja u dva područja: glikoproteomici i forenzičnoj genetici i molekularnoj dijagnostici. Priznat je i u svijetu jer i tamo ima veliki broj predavanja, uključen je i u međunarodne istraživačke konzorcije. Jedan je od rijetkih hrvatskih znanstvenika kojemu je odobren istraživački projekt Instituta za zdravlje (NIH) SAD. To sam našla. Da mi je znati što bi Đikić onda tek o meni mislio? Ne smijem izgleda ništa propitkivati nego samo potvrdno kimati. Pa da imam klimavu glavu, neće ići. Što je sa onima koji su prebolili, a na početku covida nisu testirani PCR testom, a medicina odjednom kliničku sliku tj. antitijela u krvi na SARS-cov-2 ne priznaje? Što sa staničnom imunošću? Testiranima na početku oboljenja se priznaje 6 mjeseci jer kao ne može se duže priznati, a bolest covid ako ćemo i Kinu računati, traje već 2 godine?

KP
Karlovacko pivo
17:56 20.10.2021.

Đikiću budi tamo gdje jesi i prosipaj pamet švabama mi imamo i previše takvih stručnjaka kao što si ti godinu i pol dana lažete i izmišljate samo zbog toga što niste sposobni

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije