Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OGLASIO SE MINISTAR

Beroš krivi necijepljene za porast novozaraženih: To se tiče svih nas

Zagreb: Vili Beroš dao izjavu okupljenim novinarima
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
1/3
20.10.2021.
u 12:03

Smjer četvrtog vala, ustvrdio je Beroš određuje dio građana koji i dalje sumnjaju u znanost i struku

Ministar zdravstva Vili Beroš poručio je u srijedu da velik skok novozaraženih zabrinjava, ali ne iznenađuje, a primaran razlog je nedovoljan udio cijepljenih.

"Zaključak je to struke na svim razinama pa i Svjetske zdravstvene organizacije. Niski obuhvat cijepljenja izravno utječe na tijek ove epidemije", dodao je Beroš na Twitteru.

Istaknuo je da niski obuhvat cijepljenja izravno utječe na tijek epidemije.

Smjer četvrtog vala, ustvrdio je Beroš određuje dio građana koji i dalje sumnjaju u znanost i struku.

"Ta odluka ne tiče se samo pojedinca nego svih nas. Slijedimo primjer visoko procijepljenih zemalja i krenimo prema sigurnoj zdravstvenoj budućnosti", poručio je ministar zdravstva.

U Hrvatskoj su u posljednjem danu prema podacima Nacionalnog stožera civilne zaštite zabilježena 3162 nova slučaja zaraze koronavirusom, što je značajan porast u odnosu na prošla dva tjedna, a umrle su 23 osobe.

Broj zaraženih u posljednjem danu veći je za više od 50 posto u odnosu na prošlu srijedu kad su potvrđena 2022 nova slučaja, dok je prije dva tjedna Hrvatska brojila 1925 novih slučajeva. Više od 3000 zaraženih zadnji put zabilježeno je još u travnju.

Udio pozitivnih na 10.691 testiranih uzorka iznosi gotovo 30 posto.

>> VIDEO Najavljena šira primjena COVID potvrda: Bit će potrebne i za shopping centre?

Komentara 9

AA
aabbcc
14:29 20.10.2021.

Preporucujem vam svedske mjere, njihov program 4-mjeseca od njihovog danas besposlenog stozera ako zelite da koronu zaboravite._ Pisem dobronamjerno i bilo bi zaista lijepo da konsultujete provjerene u praksi strucnjake pa i angazujete za dobro svog naroda. ( To su oni sto su vam odmah rekli da se manete respiratora, maski i drugih gluposti..)

BR
Branitelj2020
16:05 20.10.2021.

Osobno poznajem 3 osobe koje su se cijepile drugom dozom cepiva protiv Covida 19 u 6 mj. 2021 i prije 15 dana su dobili koronu. O tome nema nikakvih informacija od člana osuđene kriminalne partije Beroša.

AL
algyx
14:27 20.10.2021.

Opet svjesno ignorira činjenicu da cjepljeni mogu ne imati simptome i dalje prenositi zarazu. Pitam se tko je ovdje ''stručnjak''

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije