Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 174
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vrijedna investicija

Deset godina nakon što ga je Čobanković otvorio, u Vrgorcu pušten u rad pročistač

Uređaj za pročišćavanje otpadnih voda u Vrgorcu
Foto: Ministarstvo zaštite okoliša i energetike
1/2
02.07.2018.
u 08:31

Ugovor potpisan 2006. bio je vrijedan 10,5 milijuna kuna, ali je trebalo uložiti još 10 milijuna da se pusti u rad

Uređaj za pročišćivanje otpadnih voda grada Vrgorca i potpuno povezani sustav odvodnje otpadnih voda pušten je u rad deset godina nakon što je objekt svečano otvorio tadašnji HDZ-ov ministar Petar Čobanković, a nakon brojnih sanacija i rekonstrukcija pročistač je osposobljen i pušten u četveromjesečni probni rad.

Uređaj je u povodu Dana grada Vrgorca u rad pustio gradonačelnik Ante Pranić, uz nazočnost ministra zaštite okoliša Tomislava Ćorića, župana Blaženka Bobana i direktora Hrvatskih voda Zorana Đurekovića. Projekt će znatno pridonijeti čistoći vrgoračkih podzemnih voda i omogućiti povezivanje sustava odvodnje gospodarske zone Ravča s Vrgorcem.

Ugovor vrijedan više od 10,5 milijuna kuna za provedbu projekta potpisan je 2006., ali je, kako ističe Pranić, trebalo uložiti dodatnih 10 milijuna kuna da bi pročistač bio spreman za rad.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije