Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 165
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SRETNI GRAD

Ništa nije znala o europskim fondovima, ali javila se na natječaj i povukla 8 milijuna kuna!

vrgorac
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
1/3
12.11.2017.
u 12:55

U poduzetničkom centru 'Vrgorac' d.o.o. osnovanog na inicijativu gradonačelnika Vrgorca Ante Pranića, osvanula je ponuda za posao za kojeg se Beus nikad nije nadala da će ga dobiti...

Prije devet mjeseci Milka Beus nije znala ništa o europskim fondovima, a nekidan je u gradsku kasicu stavila i zadnju kunu od 8 milijuna, koliko ih je dosad povukla.

U poduzetničkom centru 'Vrgorac' d.o.o. osnovanog na inicijativu gradonačelnika Vrgorca Ante Pranića, osvanula je ponuda za posao za kojeg se Beus nikad nije nadala da će ga dobiti.

Nije znala ništa o europskim fondovima, ali ipak se prijavila. I prošla je, dobila je posao, piše Slobodna Dalmacija.

– Ništa nisam znala o europskim fondovima, stvarno. Ali, novac je bio nešto drugo, s njime sam se, zahvaljujući iskustvu rada u banci, dobro snalazila – prisjeća se Milka kao da je bilo davno, u debeloj prošlosti, a ne prije samo devet mjeseci.

Temeljito, strpljivo i kreativno, Milka Beus i njezin tim sastavljen od jednog čovjeka u manje od devet mjeseci, uz napomenu da su počeli od ledene ništice, iz europskih su fondova u svoj Vrgorac povukli osam milijuna kuna. Zapravo, još malo više, točno 8,451.168 kuna. I 40 lipa. 

A dobili su ga redom za sljedeće projekte: energetska obnova dječjeg vrtića (1,283.611 kuna), prenamjena postojeće građevine u zgradu Poduzetničkog centra (200.000 kuna za prvu fazu), potpora malim poljoprivrednim gospodarstvima (1.814.232 kune), tu su još i neke "sitnice" od nekoliko desetaka tisuća kuna koje nećemo ni spominjati, te zadnji dobiveni projekt, program zapošljavanja "Zaželi" za koji Vrgorčanima pripada 4,976.325 kuna.

Komentara 6

Avatar zbog udbE HDZ i SDP Beskucnik
zbog udbE HDZ i SDP Beskucnik
14:38 12.11.2017.

Njemci i Francuzi povlace najvise iz EU Fonda i grade ceste i mostove koji nevode NIKAMO...samo da potrose te novce a druge zemlje nemaju za osnovno....to se zove Facking EU...

Avatar zbog udbE HDZ i SDP Beskucnik
zbog udbE HDZ i SDP Beskucnik
14:37 12.11.2017.

Nista vi niste iz EU-Fonda povukli ako HR uplacije godisnje 500 milijuna € a povlaci ni 100 onda vidite tko je to platio....

DS
ds
16:57 12.11.2017.

Štg je sa Zračnm lukom u Vrgorcu?To im je obećao navijač CZ .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije