Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ne žele ih financirati

Stranke u Vrgorcu dobivaju kunu po vijećniku u Gradskom vijeću

Ante Pranić - gradonačelnik Vrgorca
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
29.01.2018.
u 16:27

Nova gradska vlast zadržala je svoju dosadašnju praksu da ne želi financirati rad političkih stranaka proračunskim novcem

Gradsko vijeće Vrgorca izglasalo je odluku o raspoređivanju sredstava za političke stranke, po kojoj će stranke i dalje dobivati kunu po vijećniku.

Nova gradska vlast zadržala je svoju dosadašnju praksu da ne želi financirati rad političkih stranaka proračunskim novcem, pa je iznos i dalje jedna kuna mjesečno po vijećniku, odnosno 1,10 kuna po vijećnici.

Prema toj odluci, Nezavisna lista mladih mjesečno će dobivati za sedam vijećnika 7 kuna i 20 lipa, HDZ 6 kuna i 10 lipa, a SDP 2 kune i 10 lipa.

Gradonačelnik Ante Pranić rekao je da Gradska uprava još nije uspjela platiti sve dugove koje je naslijedila od prošle vlasti, a dok se sve ne sanira stranke će i dalje dobivati svega kunu po vijećniku.

"Smatram da ovo Gradsko vijeće ne bi trebalo financirati političke stranke u Zagrebu", dodao je Pranić.

Komentara 6

KO
koraknaprijed
16:59 29.01.2018.

Ne žele financirati a prošli tjedan od Zagreba MOST je dobio 5 000 000 kuna,zašto onda nisu i to odbili?

Avatar Ante-Portas
Ante-Portas
17:22 29.01.2018.

Od Zagreba ili od tebe, ako placas porez.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije