Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Računovodstvo odbilo pristup Meliti Kovačević, novoj šefici Ekonomije

Dekanica: Tražim gdje su milijuni, a službenica ne da zaporku računala

tipurić
Tomislav Miletić/PIXSELL
10.02.2010.
u 18:39

Ne znam zašto dekanici Kovačević ne daju financijsku dokumentaciju. Otkad sam suspendiran, ne sudjelujem u takvim stvarima, kaže smijenjeni Tipurić.

Dekan Ekonomskog fakulteta u Zagrebu Darko Tipurić smijenjen je. No time ”saga” o Međunarodnoj ljetnoj školi, koja ga je i stajala “glave”, nije gotova. Ni približno! Jer Sveučilište, ali i Ministarstvo obrazovanja, pa i USKOK, koji je MZOŠ-u naredio da da ocjenu škole, sada zanima gdje su milijuni koje je Ekonomski fakultet, naplaćujući polaznicima škole 2000 kuna po ispitu, zaradio.

Da nešto u toj priči “smrdi”, uvjerila se i Melita Kovačević, koju je rektor Sveučilišta Aleksa Bjeliš postavio na čelo Ekonomije dok je Tipurić suspendiran.

Opomena pred otkaz

Ona je za svoga mandata, koji će trajati dok Ekonomski fakultet ne dobije novog dekana, čiji se izbor pokreće ovih dana, već dala opomenu pred otkaz, i to voditeljici financijske službe Ekonomskog fakulteta. Razlog – nije joj dopustila pristup dokumentaciji vezanoj uz financijsko poslovanje Ljetne škole.

– Nije mi htjela dati zaporku za računalo u kojem su svi financijski podaci. Dala sam joj opomenu pred otkaz, nakon čega je otišla na bolovanje. Sada se taj problem rješava preko fakultetskog odvjetnika jer smatram da mi podaci o redovitom poslovanju fakulteta moraju biti dostupni – kaže Kovačević, koja raspolaže tek s informacijom da je fakultet u tri godine postojanja Ljetne škole zaradio šest milijuna kuna, od čega je polovica, kažu u upravi fakulteta, otišla na isplate honorara profesorima. Darežljivo, nema što! Zašto ne daju dokumentaciju, ne zna ni bivši dekan Tipurić.

Tipurić: To je hajka!

– Nemam takve informacije. Otkad sam suspendiran, ne sudjelujem u takvim stvarima – kratko je komentirao Tipurić.

Za njega je, kaže, njegova smjena i sve što mu se dogodilo u posljednjih šest mjeseci bila najobičnija hajka. I sada je, vjeruje, gotova. Ali prevario se!

Da se istraga nastavlja, potvrdio je i sam rektor Aleksa Bjeliš, koji je nakon prekjučerašnje sjednice Senata istaknuo da je potvrda suspenzije dekana Tipurića tek početak.

Pa nije nelogično da na Ekonomiji sada skrivaju dokumentaciju “k’o zmija noge”. Da je sve bilo transparentno, vjerojatno bi Melita Kovačević već davno dobila sve što je i tražila.

Komentara 14

NE
neni
19:35 10.02.2010.

i sad nek poćmu komentari o državnim fakultetima koji su \"puno bolji\" od privatnih veleučilišta..jer kao oni su \"nauka\" ..a kao usporedba \"kao kruške i krompiri\"..Osim kaj su leglo korupcije i nemorala, nisu ni povezani sa stvarnim potrebama društva, samii sebi su svrha.. osim svaka čast iznimkama .. FER itd

Avatar pozitiva
pozitiva
20:24 10.02.2010.

Sramota za Ekonomski fakultet.Godinama i godinama su se kupovali ispiti na tom fakultetu.Taj fakultet nema nikakav rejting U Europi,a sada vidimo i zasto.Medjunarodna skola na tom fakultetu je proglasena nelegalnom,pa mislim da shodno tome,sav novac treba biti vracen polaznicima,a ispiti ponisteni.

DA
damirtankovic
19:23 10.02.2010.

Ak\' je na bolovanju, nije valjda zanijemila, ne daj Bože ! A ako neće dati zaporku, momentalni izvanredni otkaz!!! Pa nek onda iz Zvonimirove brani lopinu Tipurića i sebe i to bez ikakve naknade za nezaposlene. Na žalost, to je naša životna svakodnevnica u Lijepoj našoj ( da nitko za ništa ne odgovara ) !!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije