Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 126
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
na službenoj stranici

Davora Filipovića prvi je pogrešnim imenom nazvao HDZ: Napisali su da se zove Damir pa ispravili

Foto: Patrik Macek/PIXSELL/screenshot
1/4
01.06.2021.
u 11:30

To se dogodilo u vijesti objavljenoj 10. veljače na stranici HDZ-ova ogranka Trešnjevka

Premijer Andrej Plenković jučer se obrušio na medije optužujući ih da su kandidatu za gradonačelnika Zagreba Davoru Filipoviću u više navrata namjerno krivo izgovarali ime, no pogrešku je prvi napravio sam HDZ na službenoj stranici. 

– Kandidat HDZ-a za gradonačelnika Zagreba doživio je takvu agresiju, divljaštvo, bezobrazluk, gdje su mu pojedini voditelji namjerno govorili ime kao slučajno. Ne možete nekoga zvati u goste i ne znati mu ime. Ako netko zove nekoga u goste da bi ga ponizio, onda morate znati da to nisu nepristrani mediji – kazao je jučer Plenković nakon svečanosti obilježavanja Dana grada Zagreba.

Nakon premijerovih optužbi, Novi list otkrio je kako je zapravo Davora Filipovića Damirom prvo nazvao HDZ. To se dogodilo u vijesti objavljenoj 10. veljače na stranici HDZ-ova ogranka Trešnjevka

Foto: screenshot Amazon

Pogrešku su ispravili, no trag je ostao u Google tražilici kao i na "url-u" službene stranice. Prepravljen je naslov vijesti koji od tada glasi: "Davor Filipović budući gradonačelnik!".

Foto: screenshot Amazon

Komentara 4

Avatar NenadNikolic
NenadNikolic
12:08 01.06.2021.

Ako je dva plus jedan puta toliko naštetilo kandidatu Davoru Filipoviću da ga nazivaju Damir, što je lijepo ime i nikoga ne vrijeđa, tada očito onaj koji je izabrao kandidata noije uradio dobro HDZ-u. Razumijem da je izbor podkapacitiranih kandidata, kao što je HDZ godinama radio, kako bi glasovi otišli koalicijskom partneru MB365, bio politički i izborno motiviran da glasovi ne propadnu. Ali trebalo je odlučiti nakon smrti Milana Bandića da li ići s takvim kandidatom ili s nekim drugim. Ispravno je kandidat i uznik s Manjače i Gline, rođen u Zagrebu i sudionik rata od početka prepoznat kao dobar kandidat. Ali nije se uradila zamjena iz razloga koji mi nisu poznati. Pa je ostalo s tim podkapacitiranim i ispalo je kako je. Pa je to prvenstveno greška gospodina Plenkovića osobno i time je HDZ katastrofalno, da ne kažem kolosalno, izgubio izbore u Zagrebu. Nikakvo sada udaranje po medijima neće oprati "istinu", kako kaže g. Plenković. Ne mogu kazati da je odluka bila laka, no bila je u konačnici pogrešna. I to Plenković ne može sakriti, kako za Zagreb tako i za Split. I sad su krivi mediji koje su nesposobni dužnosnici središnjice HDZ-a putem internetskih stranica uredno obmanuli da se kandidat zove Damir. A što kada istraga dođe do izvora obmane, HDZ-a? A što sada kada i Plenković shvati da su ga bez razloga njegovi najbliži prevarili kada su mu rekli da to mediji rade a ne HDZ? I baš nitko mu nije rekao i dali su mu da se pored nesretne odluke javno blamira. Bez veze mu je.

CA
cavecanem
12:45 01.06.2021.

Bačić je najveći stručnjak za ime i prezime Hdz ovih kandidata

Avatar Ležeći Policajac
Ležeći Policajac
21:55 01.06.2021.

Damir je ljepše ime od Davora. Da se Filipović zove Damir, ušao bi garant u drugi krug, jer žene obožavaju Damire.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije