Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 13
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Davor Škrlec:

Izlazim iz ORaH-a jer se zanemaruju gorući problemi građana

Davor Škrlec
15.04.2016.
u 09:50

Stranka koju sam od samoga početka nesebično gradio i promicao u Hrvatskoj, ali i u Europi, izgubila je svoj kredibilitet i povjerenje građana, razočaran je Škrlec.

Nezadovoljan radom i pasivnošću prema aktualnim problemima hrvatskog društva, zastupnik u Europskom parlamentu Davor Škrlec podnio je danas zahtjev za ispis iz članstva stranke ORaH, čime postaje nezavisni predstavnik građana.

– Zanemarivanje gorućih problema hrvatskih građana te loše upravljanje strankom dovelo me do teške odluke o konačnom izlasku iz stranke ORaH. Stranku koju sam od samoga početka nesebično gradio i promicao u Hrvatskoj, ali i u Europi, izgubila je svoj kredibilitet i povjerenje građana. Vrijednosti koje su u početku njezinog nastanka bile srž našeg djelovanja, sada su samo prazne riječi na papiru – izjavio je Škrlec.

Nakon nedavnih unutarstranačkih izbora, mjesta u ključnim tijelima stranke ostala su nepopunjena. Zbog ovakvog razvoja situacije, pojedini novoizabrani predstavnici podnijeli su ostavke i napustili stranku.

– ORaH se razlikovao od drugih stranaka na hrvatskoj političkoj sceni jer je bio programski vođen predstavljajući dodanu vrijednost razvoju političke kulture i društvenog dijaloga. Nažalost, taj karakter meni više nije vidljiv. Budući da je stranku napustila većina članica i članova osnivača, zbog izostanka povezanosti i suradnje s civilnim sektorom kao ključnim partnerom u ostvarivanju ciljeva održivog razvoja, svoj rad nastavljam kao nezavisni član Kluba zastupnika Zelenih/ESS-a u Europskom parlamentu. Bez obzira na moj izlazak iz stranke, održivi razvoj kao politička ideja i dalje je u središtu mojih aktivnosti, kao i osobna motivacija za bavljenje politikom. Svi koji na tom putu dijele ista načela u najboljem interesu naših građanki i građana, moji su partneri – poručuje Škrlec.

>>Škrlec: Europska komisija potvrdila – u slučaju razdjelnika građani nepravedno kažnjeni

>>EU parlament: Zagreb mora odustati od spalionice

Komentara 7

ĆA
ćaćaća
10:38 15.04.2016.

orah je je nebitan skoro kao i hns...

Avatar bosanac1951
bosanac1951
10:13 15.04.2016.

ORaH je i tako minorna stranka.

Avatar Drazen Klaric
Drazen Klaric
10:43 15.04.2016.

Hm, bivša šefica kroji odijela za vještice i vampire, a ovaj lik je samo dobro unovčio laprdanije o održivom gospodarstvu, pirolizama i sličnim stvarima koje prosječan građanin ne razumije. Još jedan beskorisni muljer, kojeg smo dobro plaćali da u EU ne radi ništa, osim osobnog ubacivanja u neku činovničku rupu u Bruxelessu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije